Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

A sosit prima serie a biletelor de tratament in statiuni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Lista este afisata la sediul CJP Maramures

Veste buna pentru pensionarii care doresc sa se trateze in statiunile balneare din tara. A sosit prima serie de bilete de tratament pentru anul in curs. Numarul lor nu este foarte mare, dar nici nu sunt prea multi doritori pentru aceasta perioada a anului.

Lista statiunilor cuprinde doar unitatile din subordinea Casei Nationale de Pensii, deoarece inca nu s-au incheiat contractele cu celelalte statiuni. Lista va fi afisata incepand de vineri, iar cei care au notat pe cereri numerele de telefon vor fi instiintati si telefonic, a subliniat Daniela Vasile, purtator de cuvant al Casei Judetene de Pensii  (CJP) Maramures. Ea a precizat ca s-au primit doua bilete la Buzias, tot atatea la Olanesti, sapte la Covasna, cinci la Moneasa, 22 pentru statiunea 1 Mai, 16 la Bazna, trei la Geoagiu Bai si doua la Amara. In total sunt 59 de bilete repartizate Maramuresului. Datele de prezentare in statiune sunt 14, 15 si 16 februarie.

3.300 de cereri depuse

Daniela Vasile a mai spus ca anul acesta au fost inregistrate la CJP Maramures 3.300 de cereri pentru obtinerea unui bilet in statiunile balneare din tara. Insa nu e cazul ca lumea sa se inghesuie la ghiseele institutiei pentru ca nu se ia in calcul data depunerii cererii. Criteriile de acordare a biletelor sunt aceleasi ca si anul trecut, prioritate avand cei care in ultimii doi ani nu au beneficiat de astfel de bilete respectiv persoanele cu handicap. In stabilirea punctajului intra si cuantumul pensiei, cei cu venituri mici fiind avantajati.

Vestea buna este ca anul acesta pensionarii vor primi bilete de tratament inclusiv in lunile de vara, iulie si august, luni in care anul trecut nu s-au acordat. “Pentru anul in curs, conform HG 83/2011, la nivel national vor fi 53.499 locuri in statiunile baneare din tara repratizate in 17 serii de bilete de tratament. Deocamdata nu ni s-a comunicat numarul locurilor ce va fi repartizat fiecarui judet asa ca nu stim cate  vor fi in total anul acesta, a mai precizat purtatorul de cuvant al CJP Maramures.

Ar mai fi de precizat ca la depunerea cererii, cetatenii trebuie sa depuna si o copie a actului de identitate, un cupon de pensie si o adeverinta medicala in care sa fie precizata statiunea recomandata pentru tratament.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns