Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Borsenii au scapat de discursurile politice la Serbarile Zapezii din acest an

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Desi au fost in numar mai mic, participantii au reusit sa se distreze

[slideshow id=5802]

Fara discursuri politice si trupe renumite in lumea showbiz-ului. Asa s-a desfasurat cea de a IX-a editie a Serbarilor Zapezii din Borsa. Manifestarile au debutat in cursul zilei de vineri, 11 februarie si au continuat pana duminica dupa-amiaza. De aceasta data organizatorul a fost doar unul singur, Ianos Krajnik, managerul unei firme din Satu Mare, care a avut sprijinul Primariei si Consiliului Local Borsa. Dar nu pe linie financiara, pentru ca bugetul este insuficient pentru astfel de evenimente, insa s-a dorit continuarea acestei traditii, si s-a reusit.

Auzind ca nu se vor mai tine discursuri politice, lumea a inceput sa isi faca aparitia la scena doar la orele serii. Probabil si frigul de afara i-a determinat pe multi sa faca doar un scurt raid la Complexul Borsa si sa se ascunda la o pensiune sau intr-un local. Altii au considerat ca cea mai buna solutie pentru a se mai incalzi este sa bea un pahar de vin fiert sau tuica. Atractia a fost, la fel ca in alti ani, coborarea pe partia de schi a salvamontistilor. Cu torte in maini, acestia au oferit celor prezenti un spectacol pe cinste, spre admiratia tuturor celor prezenti. “Am folosit lemne de brad pentru focul de tabara, circa doi metri cubi. Le-am stropit cu putina motorina, iar cei 25 de salvamontisti, impreuna cu prietenii lor care stiu sa schieze foarte bine si care au dorit sa participe la acest eveniment, au aprins focul de tabara. Este un spectacol gustat de toata lumea, de la mic la mare”, spune Ionel Timis, sef Serviciu Public Salvamont. Impresionati de ceea ce au vazut, o parte dintre copiii prezenti au spus ca si ei ar fi in stare sa se alature salvamontistilor, desi nu au mai mult de cinci-sase ani. ~nsa mai au de asteptat pana vor fi mai mari ca sa poata tine tortele in mana, ca de schiat  stiu deja de la doi-trei ani. Pentru a se mai obisnui cu facliile, salvamontistii s-au lasat ajutati de cei mici si au aprins impreuna focul de tabara.

Ilie Micolov a oferit borsenilor un concert de neuitat

Atractia Serbarilor Zapezii din acest an a fost interpretul Ilie Micolov. Persoanele trecute de prima tinerete ne-au dezvaluit ca au crescut cu cantecele intragitului artist. S-a si vazut acest lucru, pentru ca multi au cantat impreuna cu el. Adolescentii insa, au fost mai incantati de recitalurile sustinute de Razvan Moraru din Bacau, Roxana, Crazy Lips, Ilie Andrei, sau trupa rock and roll “The Jacks” din Bucuresti. Nu au lipsit concursurile pentru copii si tineri, dar si momentele de muzica populara sustinute de fratii Mihali, sotii Giurgi si Anghelina Timis. Cei care s-au incumetat sa isi arate talentul la muzica populara sau usoara au fost rasplatiti cu diverse premii. “Am dorit sa nu se piarda traditia. Nu am avut nici noi sume foarte mari la dispozitie, dar am fost prezenti aici an de an si am dorit sa ii facem pe oameni sa se simta bine. Sunt turisti veniti la schi, asa ca era pacat sa nu le oferim acest eveniment. Am incercat sa ne descurcam pentru a fi la inaltime. Am inchiriat spatii celor care au dorit sa amenajeze standuri. La sfarsit vom trage linie si vom vedea cat am cheltuit de fapt”, ne-a spus organizatorul Ianos Krajnik. Spre incantarea localnicilor, nu au lipsit nici focurile de artificii.

Conducerea Primariei Borsa a multumit organizatorului, sponsorilor care au sprijinit manifestarile si spera ca si anul viitor sa reuseasca sa gaseasca fondurile necesare pentru a continua traditia. Cu atat mai mult cu cat se vor implini 10 ani de cand se desfasoara Serbarile Zapezii la Borsa.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns