Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Agentiile private de recrutare ofera peste 1.000 de locuri de munca in strainatate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Joburile sunt in hoteluri de lux din Cipru si Grecia

Pentru cei interesati de munca in strainatate s-a ivit o oportunitate< hotelurile de lux din Cipru si Grecia. O agentie de recrutare organizeaza in aceasta luna un targ de joburi de profil. Conform organizatorilor, 30 de hoteluri din cele doua tari vin in Romania la a sasea editie a targului de joburi “Happy Summer Job Fair”. Ei ofera peste 1.000 de locuri de munca si cauta cu precadere tineri romani, harnici, responsabili, vorbitori de limbi straine dispusi sa invete.

Pe lista locurilor de munca se afla meserii precum ospatar, barman, asistent receptie, receptioner, valet, animator copii, animator hotel, camerista, SPA asistent, maseur,  ajutor bucatar, gradinar, lucrator mentenanta. Joburile sunt sezoniere si sunt valabile in perioada martie-noiembrie, in hoteluri de patru si cinci stele. Persoanele angajate vor putea castiga intre 500 si 700 euro net pe luna, cazarea si masa fiind asigutare gratuit de angajator. Cei interesati vor sustine un interviu si vor semna un formular. Preselectiile au loc la Cluj, pana pe data 19 februarie.

AJOFM nu colaboreaza cu firmele private de recrutare pentru ca nu toate sunt corecte

Angajatorii din Cipru si Grecia cauta tineri intre 18 si 30 de ani, vorbitori de limbi straine precum engleza, rusa, germana, franceza, italiana, greaca. E important de stiut ca nu se impune experienta in domeniu, persoanele recurtate urmand sa beneficieze de o pregatire inainte de plecare dar si la locul de munca.

Organizatorii precizeaza ca persoanele selectate vor plati taxa de program de 112 euro, inainte de plecare si vor benefcia de un loc de munca garantat, de asistenta in vederea intocmirii dosarului de angajare, de pregatire, organizarea calatoriei pana la locul de munca, asistenta pe perioada sederii in strainatate. La finalul programului, ei vor putea obtine atestatul de calificare in domeniul hotelier. Intrebata ce parere are despre ofertele agentiilor particulare de recrutare, Magda Georgescu, purtator de cuvant al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Maramures, a subliniat ca operatorii de acest gen de pe piata muncii sunt ciudati. “Diferenta dintre firmele de recrutare de la noi si cele din strainatate este mare. In strainatate, comisionul pentru serviciile pe care le fac se percep de la angajator si nu de la angajat. Firma X solicita unei firme de recrutare sa-i gaseasca personal si-i plateste pentru acest lucru. La noi, in cele mai multe cazuri se percep bani de la viitorii angajati. AJOFM nu colaboreaza cu firmele private de recrutare pentru ca nu toate sunt corecte”, a spus Magda Georgescu. Ea a recomandat celor interesati de munca in strainatate sa consulte reteaua EURES.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns