Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Record de dosare penale intocmite de politistii de frontiera maramureseni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La sfarsitul saptamanii au fost constate 14 infractiuni comise de 13 persoane

Politistii de frontiera maramureseni au avut serios de lucru la sfarsitul saptamanii care s-a incheiat. Chiar daca s-au mai rarit (nu au disparut) cazurile de contrabanda cu tigari ucrainene, politistii au avut de rezolvat alte cazuri pentru ca infractorii nu dorm niciodata. Ca urmare a activitatilor efectuate in ultimele zile, politistii au fost nevoiti sa intocmeasca noua dosare penale pentru savarsirea a 14 infractiuni.

Duminica, 13 februarie, in jurul orei 00.30, s-au prezentat in PTF Sighetu Marmatiei, pe sensul de intrare in tara, Stefan P., 31 ani si Andrei T., 21 ani, circuland pe jos, in stare avansata de ebrietate. La controlul de frontiera, cei doi au adresat cuvinte jignitoare, injurii si amenintari la adresa politistilor care se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu. Politistii le-au intocmit celor doua persoane dosar penal pentru savarsirea infractiunii de sfidare a organelor judiciare. Interesant este faptul ca cei doi barbati figurau ca mai vechi “cunostinte” ale politistilor, evident tot pentru fapte de natura penala. Astfel, :tefan a mai fost cercetat de lucratorii IJPF Maramures pentru savarsirea infractiunii de contrabanda. Acesta a fost retinut, in data de 16.09.2009, in timp ce incerca sa introduca ilegal in Romania peste apa raului Tisa 9.000 pachete tigari. De asemenea, Andrei a fost depistat, in 14.08.2010, incercand sa introduca ilegal in tara, prin PTF Sighetu Marmatiei, 1.355 pachete tigari de provenienta ucraineana ascunse in locasuri special amenajate in autoturismul pe care il conducea. |igarile, precum si autoturismul in cauza i-au fost ridicate in vederea confiscarii de catre organele vamale, iar barbatul a fost sanctionat cu amenda in valoare de 10.000 lei.

Prinsi cu doi mistreti in portbagaj

Tot politisti din cadrul SPF Viseu de Sus au oprit pentru control un autoturism in care se aflau Vasile C. si Ovidiu V. din localitatea Moisei, respectiv Viseu de Jos. La controlul efectuat, in autoturism au fost descoperiti doi porci mistreti ambalati in saci de plastic, fara documente legale. In urma cercetarilor efectuate a rezultat faptul ca in urma cu o zi (sambata) a avut loc o vanatoare organizata autorizat pentru recoltarea unui mistret. Conform procesului verbal de recoltare a vanatului a rezultat faptul ca Petru T. si Constantin M., ambii din Moisei, nu au respectat cele prevazute in autorizatie recoltand doua exemplare. Autoturismul in cauza a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor, iar cei doi mistreti au fost ridicati in vederea confiscarii si predati la AJVPS Maramures filiala Viseu de Sus. Politistii de frontiera le-au intocmit persoanelor in cauza dosar penal pentru infractiunile comise: Petru si Constantin pentru braconaj cinegetic, iar lui Vasile si Ovidiu pentru transportul vanatului fara respectarea normelor legale.

Sase dosare penale pentru contrabanda

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul PTF Sighetu Marmatiei au intocmit sase dosare penale unor persoane pentru savarsirea infractiunii de contrabanda. Acestea au fost depistate, incercand sa introduca in tara, a doua oara in decursul unui an, prin locurile stabilite pentru control vamal, prin sustragearea de la controlul vamal, a bunurilor sau marfurilor, daca valoarea produselor accizabile este mai mica de 20.000 lei. Politisti din cadrul SPF Valea Viseului au retinut un cetatean ucrainean care a trecut ilegal frontiera, din Ucraina in Romania, cu intentia de a ajunge intr-o tara din vestul Europei. In momentul in care acesta a fost observat de patrula politiei de frontiera a incercat sa fuga cu intentia de a se inapoia in tara vecina. Ucraineanului i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat. Barbatul a fost predat autoritatilor ucrainene.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns