Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Autorităţile vor prezenta un proiect privind interzicerea etnobotanicelor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Reprezentanţii mai multor instituţii şi specialişti vor analiza, luni, noile măsuri privind interzicerea substanţelor psihotrope, iar propunerile vor fi cuprinse într-un material ce va fi prezentat, miercuri, în şedinţa de Guvern, a anunţat ministrul Internelor, Traian Igaş.

Decizia a fost luată duminică, în şedinţa interministerială de lucru la care au participat premierul Emil Boc, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, precum şi prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.

Ministrul Traian Igaş a declarat, la finalul şedinţei grupului de lucru privind situaţia legislativă a substanţelor psihotrope, că luni, la ora 10.00, reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniu şi specialişti se vor reuni la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) pentru a analiza situaţia.

Igaş a adăugat că până miercuri va fi finalizat un material cu propuneri concrete pentru interzicerea substanţelor psihotrope, “denumite greşit etnobotanice”, documentul urmând să fie prezentat în şedinţa de Guvern, relateaza Mediafax.

“Pentru miercuri ne-am propus să avem deja un material pe care să-l prezentăm în şedinţa de Guvern şi pe care ulterior să-l promovăm într-o formă care să interzică aceste fenomene din ce în ce mai des întâlnite în România”, a mai spus Traian Igaş.

Tot luni va fi definitivat şi un proiect de ordin comun al miniştrilor Administraţiei şi Internelor, Sănătăţii şi Agriculturii, care se referă la o mai bună colaborare la nivel judeţean între toate instituţiile implicate în combaterea acestui fenomen.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns