Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Medicii de familie sunt decisi sa plece la munca in strainatate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ei sunt nemultumiti ca noul contract cadru le reduce drastic veniturile

[slideshow id=5847]

Joi, la orele amiezii, medicii de familie din Baia Mare si localitatile limitrofe s-au intalnit pentru a se pune de acord in ce priveste manifestarile de protest pe care doresc sa le declanseze in scurt timp. Asta pentru a-si arata nemultumirea vis-a-vis de contractul cadru si normele de aplicare a acestuia pe anul in curs.

Cu toate ca initial au fost invitati si reprezentantii mass-media, medicii au decis in cele din urma ca este mai bine ca totul sa se dezbata cu usile inchise. “Sunt unele probleme mai delicate pe care le-am dezbatut si din aceasta cauza s-a luat decizia respectiva. Va informam insa ca, toti cei prezenti, aproximativ 70 de medici, au decis sa nu semneze contractul cadru pe anul in curs si, mai mult, sa ne solidarizam cu protestele organizate de catre Sindicatul Sanitas si Cartel Alfa. Cu toate ca noi nu suntem angajati la stat, colegii care nu au program la cabinet in orele in care se vor organiza proteste se vor alatura sindicalistilor”, spune dr. Gheorghe Lascu, vicepresedinte al Societatii Generale a Medicilor de Familie.

In 4 martie, discutii si cu medicii din zona Sighet

In aceste zile, la toate cabinetele medicilor de familie se vor lipi la vedere afise informative si se vor distribui fluturasi. “Dorim ca pacientii sa fie bine informati si sa afle de ce nu dorim sa semnam contractul cadru in luna aprilie. De asemenea, vom merge la Directia de Sanatate Publica Maramures si la Casa de Asigurari de Sanatate Maramures pentru a ne interesa care sunt actele necesare pentru a lucra in strainatate. Astfel, vom arata ca suntem decisi sa ne facem respectati si sa nu ne lasam intimidati avand in vedere ca noul contract cadru nu face altceva decat sa ne reduca veniturile si sa muncim peste masura”, a mai punctat dr. Lascu. Medicii au stabilit ca in 4 martie sa se organizeze o noua intalnire, dar de aceasta data pentru a se purta discutii cu colegii din zona Sighet, Borsa, Viseu care, avand in vedere distanta prea mare de Baia Mare, nu au fost prezenti la intalnire.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns