Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 70 de fermieri au luat lectii de insamantari de la nemti

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Reprezentantii unei firme germane au recomandat zeci de soiuri de seminte

Reprezentantii unei firme germane, cu traditie de 46 de ani in tara noastra, au prezent mai multe soiuri de seminte de porumb, cereale paioase, floarea soarelui si rapita. La aceasta intrunire au participat peste 70 de fermieri din intreg judetul.

Din partea Camerei Agricole Maramures a fost prezenta directoarea Rodica Ciocean, inginerii Rodica Calugar, Radu Nedelea, Ioan Chis si alti specialisti din Baia Mare si teritoriu. Cu aceasta ocazie s-au prezentat zeci de hibirizi, din care le-au fost recomandati fermierilor maramureseni cei extratimpurii si timpurii.

Delia Pop, reprezentantul zonal al firmei germane, spune ca in aceasta parte a tarii lucreaza foarte bine cu Statiunea de Cercetari Livada. Maramuresenii au fost indrumati sa foloseasca doar seminte de buna calitate, certificate si sa realizeze loturi demonstrative (si nu numai) cu hibrizi care se preteaza pentru terenul si relieful din judet. Importanta este rotatia terenurilor, fertilizarea, ierbicidarea etc., iar toate aceste operatiuni care sunt necesare trebuie efectuate la timp si de cate ori este nevoie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns