Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Serviciul Local de Informatii – Ortodocsii, greco-catolicii si apa potabila

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Instantele au decis ca 80 hectare de teren forestier din zona Izvorul Negru sa fie retrocedate parohiei greco-catolice din Moisei. Credinciosii ortodocsi nu sunt de acord cu decizia, astfel ca au formulat si inaintat recurs. Ei spun ca padurea, relativ tanara (sub 100 de ani), va fi taiata ori vanduta de noii proprietari, asa cum s-a mai intamplat si in alte cazuri. Apoi, cum in zona se afla bazinele cu apa potabila, greco-catolicii s-ar putea sa le inchida robinetele. Au dreptate ortodocsii.  Ei sunt cu adevarat niste sfinti, nu s-ar apropia cu drujba de un copac pana ce nu stiu sigur ca acesta si-a serbat centenarul. Ei asa au procedat pana ce au ramas dealurile Moiseiului golase, ca spinarea vulturului de stanca. Si in privinta apei potabile temerile sunt indreptatite. Greco-catolicii nu numai ca vor inchide robinetele, dar sigur vor otravi si apa ortodocsilor. Ma uit pe calendar si vad ca suntem, totusi, in mileniul III… mai, mai, mai.

Comisia de locuinte sociale este in impas

La nivelul Primariei Baia Mare activeaza Comisia de locuinte sociale, care nu s-a mai intrunit de cateva luni. In evidentele comisiei se afla 1.138 cereri, insa locuinte nu prea exista. Solutia ar putea veni de la Dacian Manoliu, aspirantul la un loc de consilier local. Cooptat in aceasta comisie el ar gasi modalitatea (i)legala de a-i scoate din locuinte pe locatarii batrani si bolnavi, iar in locul acestora ar putea fi repartizati cei de pe liste. Omul este experimentat, stie meserie, ca doar asa a procedat si el cand a pus mana pe un apartament social.

Studentii baimareni vor puterea decizionala

A inceput sezonul protestelor la Universitatea de Nord. Studentii baimareni sunt nemultumiti pentru ca noua Lege a Educatiei le-a redus puterea de decizie, de la 25% pe undeva la 8-10%. Au dreptate tinerii invatacei. Normal ar fi ca decanul, profesorii universitari, rectorul sa nu aiba niciun cuvant de spus, toata activitatea urmand a fi condusa de studenti si personalul auxiliar. Abia asteptam sa vedem cadrele universitare prezentand in fiecare dimineata raportul si onorul grupelor de studenti care conduc institutia.

Directorul care si-a batut profesorul

S-a facut mare caz de obligatia directorilor de scoli care au fost obligati sa aleaga intre functia din institutie si cea politica. Cativa papagali au renuntat la functia de vicepresedinti de organizatii de sat sau comuna si fasul a fost desavarsit. Ce ne facem insa cu directorii care au suferit condamnari? Asa cum e cazul lui Ioan Chindris, de la scoala generala din Ieud, care l-a luat la bataie pe un profesor. Dupa mai multe prezentari la instantele de judecata, se spune ca directorul a fost condamnat pentru ultraj. Oare pentru astfel de fapte, directorii nu ar trebui sa demisioneze?

Iremediabila tristete politica a lui Calin Matei

Domnul Calin Matei s-a cam dus din prim-planul politicii locului. Omul s-a suparat probabil de jocurile din USL. Adica PSD sa nu primeasca-n Maramures dreptul de a propune candidat pentru presedintia CJ in viitoarele alegeri. Pare absurd pentru cel despre care scriu. Si totusi… cum traim intr-o tara a absurdului, PNL va nominaliza viitorul luptator politic impotriva lui Mircea Man. Dusul acesta rece l-a cam zapacit pe Calin Matei. Poate ca despre “nedreptatea” asta “rusticii” discuta la un ciolan cu fasole si se simt inselati.  Gavril Ardusatan bunaoara, devine mai important decat Calin Matei. E simplu< Ardusatan e in PNL si PNL va avea candidat la CJ iar PSD va sprijini candidatura propusa. Adica domnul Calin Matei il va sprijini pe (sa zicem) Ardusatan. Si uite asa, Calin Matei ar putea deveni din ce in ce mai trist – fara motiv – caci a fi disciplinat in USL nu e obligatoriu sa te faca trist. :i totusi… nu cred ca in urmatorul an politic o sa-l mai vedem pe Calin Matei vesel! Oare de ce?

Viceprimarul si audientele

Am spus de mai multe ori ca la Primaria Baia Mare s-a incetatenit un obicei prost. Au n-au treaba, viceprimarii convoaca cate o conferinta de presa pentru a nu spune nimic. Ei cred ca astfel presa va scoate in evidenta ilustrele lor figuri. Asa s-a intamplat si la conferinta organizata la inceputul acestei saptamani, prilej cu care vicele Calin Bota ne-a comunicat o veste absolut vitala pentru comunitatea baimareana: de acum inainte va tine audientele in fiecare luni, de la ora 14! Asa da! Asteptam noi dezvaluiri socante in cadrul altor conferinte de presa, ca sigur vor urma si altele.


Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Dacian Ciolos ii multumeste deputatului Bud

In urma cu cateva saptamani, distinsul nostru colaborator, deputatul Nicolae Bud (Colegiul Codru-Chioar), a publicat articolul intitulat “Baiatul nostru”, cu referire directa la faptul ca un tanar specialist din zona noastra (Salaj) a fost ales comisar european pentru agricultura.