Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Traficantii retinuti de procurorii DIICOT vor fi dusi marti in fata magistratilor maramureseni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Perchezitii devastatoare in casele contrabandistilor de tigari

[slideshow id=6044]

Bani, arme, sabii, trofee de vanatoare nedeclarate si patru autoturisme de lux au ridicat procurorii DIICOT si politistii de frontiera, cu sprijinul lucratorilor SRI, din casele contrabandistilor din Maramures. Descinderea a avut loc, luni dimineata, la 13 imobile. Noua persoane au fost retinute de anchetatori pentru 24 de ore. Acestia vor fi prezentati, marti, in fata magistratilor maramureseni, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Oamenii legii au efectuat un numar de 13 perchezitii, in mai multe localitati din judet, luni dimineata. Anchetatorii spun ca gruparea infractionala, formata din 40 de persoane, a fost coordonata si finantata de un localnic (33 de ani), aflat in Spania, prin intermediul telefonului. “Formatiunea era bine organizata, in ceea ce priveste trecerea tigarilor peste frontiera, transportul si depozitarea acestora la diferite locatii, comercializarea lor en-gros catre diferiti clienti si ulterior vanzarea cu amanuntul a marfii de contrabanda catre consumatori”, a declarat Radu Lungu, purtatorul de cuvant de la IJPF Maramures. Acesta a mai precizat faptul ca suspectii au introdus ilegal in tara, prin zona de frontiera alpina Valea Viseului, peste 500 de baxuri cu tigari, in valoare de peste 500.000 euro, pe care ulterior     le-au comercializat. Cele noua persoane retinute sunt cercetate pentru initierea sau constituirea ori aderarea la un grup infractional organizat, in vederea savarsirii de infractiuni si contrabanda.

In cursul serii de luni, cei 9 retinuti au fost trasportati de anchetatori la sediul IPJ Maramures unde au fost depusi in arest. Marti, acestia vor fi dusi in fata judecatorilor de la Tribunalul Maramures cu propunerea de arestare preventiva.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns