Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Taranii maramureseni pot primi 7.500 de euro in 5 ani

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Firmele de consultanta percep 400 de lei pentru intocmirea unui proiect

Firmele de consultanta sunt cautate de agricultorii maramureseni care vor sa obtina subventii din fondurile europene. “In ultimul timp, vin multi sa se intereseze cum pot accesa fonduri prin Masura 141 – dezvoltarea fermelor de subzistenta.

Agricultorii primesc 1.500 de euro pe an, timp de cinci ani, daca intrunesc urmatoarele conditii< sa se ocupe de cultivarea terenurilor, cresterea animalelor sau a albinelor si sa aiba varsta maxima de 62 de ani”, a declarat Pusa Jakab, consultant. O alta conditie este ca acea gospodarie sa se incadreze in intervalul 2-8 UDE (unitate de dimensiune economica a gospodariei, stabilita de Uniunea Europeana). De exemplu, daca o persoana detine o livada avand o suprafata de un hectar, obtine 2,14 UDE. Sprijinul se acorda pe familie, in functie de punctajul obtinut.

Proiectele se pot depune de la 1 iulie

Pusa Jakab atrage atentia ca pot castiga punctaj suplimentar femeile si persoanele pana la 40 de ani si de aceea e bine ca cererea de finantare sa fie facuta in numele lor si nu a titularului de gospodarie. Avantaj au si cei care locuiesc in zone defavorizate si sunt membri ai unei asociatii de producatori, in sensul ca obtin un punctaj mai mare. Interlocutoarea a precizat ca, la sesiunea din aprilie 2010, toate cele 45 de proiecte depuse de institutia pe care o reprezinta au obtinut finantare. Pentru serviciile oferite, mai exact pentru realizarea proiectului, agricultorii trebuie sa scoata din buzunar 400 de lei. Atat este taxa de elaborare a documentelor, a spus Jakab.

Proiectele se pot depune de la 1 iulie, dar e bine ca ele sa fie realizate din timp, mai ales ca este nevoie de mai multe documente.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns