Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cinci perechi de top si-au confirmat participarea la Transilvania International Dance Cup

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In sala polivalenta “Lascar Pana” din Baia Mare, in 9 si 10 aprilie, Clubul de dans sportiv Pro Dance 2000 Baia Mare va organiza cea de-a doua editie a “Transilvania International Dance Cup”, manifestare care se va desfasura sub egida Federatiei Internationale de Dans Sportiv (IDSF) si a Federatiei Nationale de Dans Sportiv (FRDS).

La acest eveniment se estimeaza participarea a peste 400 de perechi din tara si din strainatate. Evolutiile participantilor vor fi evaluate de 13 arbitri internationali si de 30 de arbitri din Romania. In premiera pentru tara noastra va avea loc Cupa Europeana de Profesionisti, la sectiunea Standard. In aceasta perioada se fac pregatiri intense pentru organizarea concursului, care promite a fi unul cu adevarat deosebit. Deja cinci perechi de top mondial si-au confirmat prezenta< Paolo Bosco & Silvia Pitton – de trei ori campioni mondiali la amatori, sectiunea Standard (2007, 2008, 2009), campioni mondiali la profesionisti, Standard (2010)> Isaia Berardi & Cinzia Birarelli – vicecampioni mondiali la profesionisti, sectiunea Standard> Marco Cavallaro & Joanne Clifton – castigatori ai Cupei Europene de Standard si finalisti la Campionatul European> Zoran Plohl & Tatsiana Lahvinovich – vicecampioni mondiali la amatori, sectiunea Latino> Luca Bussoletti & Tjasa Vulic – campioni mondiali la 10 dansuri. Pana la aceasta data s-au inscris peste o suta de perechi si zilnic apar nume noi pe lista participantilor. Sunt asteptati campionii nationali ai mai multor tari, precum Ungaria, Austria, Germania, Ucraina, Italia, Moldova, Slovacia, Olanda, Turcia etc.

Promotorul acestei mari manifestari, presedintele clubului baimarean, Lorand Ilyes, se arata nemultumit de faptul ca nu a fost sustinut financiar de CL Baia Mare. “Am facut o cerere la Consiliul Local Baia Mare pentru a primi o finantare, cu toate acestea nu s-au gasit posibilitati de a sustine acest eveniment in cadrul caruia, timp de trei zile, perechi de dans de elita din intreaga Europa vor face spectacol in Baia Mare, facand din oras o adevarata capitala a dansului”, a declarat presedintele clubului baimarean, care spera ca macar Consiliul Judetean Maramures sa se arate interesat pentru acest concurs international.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns