Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Scandal de proportii la IPJ Maramures, la ceas aniversar

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Politisti baimareni, umiliti de ziua lor

[slideshow id=6150]

Pentru doi politisti maramureseni, ieri, 25 martie, Ziua Politiei Romane, nu a fost o zi de sarbatoare. Cei doi, ofiterul Florin Pop din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante Toxice si agentul sef Nicolae Pop din cadrul Serviciului Politiei Rutiere, s-au imbracat de dimineata in costumele de parada si au pornit inspre sala de festivitati a Teatrului Municipal. Gatiti la patru ace, cei doi se asteptau sa fie aplaudati la scena deschisa de toti colegii lor, deorece au fost propusi de superiorii lor directi, de la nivel local, pentru avansare inainte de termen.

Pe drum insa au fost anuntati printr-un telefon sec ca avansarile lor au fost retrase (respinse) de la Bucuresti. Absolut fara nicio explicatie, fara nicio  justificare. “Am aflat si eu despre cazul celor doi colegi ai mei cu stupoare. Sunt foarte surprins de decizia conducerii Politiei Romane. Asta mai ales pentru ca am fost de fata la sedinta operativa cand cei doi politisti au fost propusi pentru avansare inainte de termen. Au fost de fata ambii sefi de servicii (n.r. comisar de politie Adrian Dragos, seful Serviciului Arme, Explozivi si Substante Toxice, si comisar de politie Dorin Gherman, seful Serviciului Politiei Rutiere)”, a declarat Viorel Stroe, liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie Maramures. Surse din interiorul politiei judetene spun ca, la acea sedinta, au trecut printr-un moment penibil< “Rar mi-a fost dat sa vad politisti care sa se autopropuna pentru avansare inainte de termen. Am asistat la un moment jenant, cand domnii Dorin Gherman si Marius Carlan de la Serviciul de Management si Resurse Umane s-au propus, ei pe ei, pentru avansare inainte de termen”.

“Premiul” era de 50 de lei/persoana

Comisar de politie Adrian Dragos, seful Serviciului Arme, Explozivi si Substante Toxice din cadrul IPJ Maramures, cel care l-a propus pentru avansare inainte de termen pe ofiterul Florin Pop, s-a aratat extrem de indignat si de surprins de decizia de anulare a avansarii.

“Noi am facut propunerea pentru domnul Pop Florin. Avea rezultate speciale si merite deosebite. Nu cunosc posibile motive pentru care sa nu se fi aprobat dosarul. Mai multe nu va pot spune. Avem un regim special. Noi ne conformam, nu comentam”, a punctat comisar de politie Adrian Dragos.

Colegii de breasla ai celor doi politisti au spus ca nu se asteptau la o asemenea umilinta, chiar in ziua in care politistii sunt in centrul atentiei. “Faptul ca cei doi colegi ai nostri au fost anuntati asa, cu cateva minute inainte de festivitatile de Ziua Politiei Romane, ca ei erau pregatiti pentru un eveniment special, denota lipsa de respect fata de aceasta breasla. Astept sa vad cum vor motiva sefii din Bucuresti decizia. Nu pot spune ca a fost ceva de ordin financiar, pentru ca, va spun, premiul pentru o astfel de avansare este de 50 de lei”, a declarat un agent de politie ce tocmai iesea de la evenimentul din sala Teatrului Municipal. Viorel Stroe, liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie Maramures, spune ca decizia denota neseriozitate din partea ministerului si ca i s-a atras atentia ca sa se abtina de la orice comentarii referitoare la Ministerul Administatiei si Internelor, pentru ca va fi sanctionat.

Avansarile au venit… dar in alte birouri

Se pare, insa, ca avansarile celor doi politisti maramureseni le-au luat alti doi colegi, un agent de politie si un ofiter de la Serviciul Financiar. “Nu m-ar mira deloc sa fie asa. Aici asa se lucreaza. Cei care se expun zi de zi, care muncesc in teren, nu sunt apreciati. Alta este situatia celor de prin birouri. Nu as fi surprins ca aceasta informatie sa fie reala si ca promovarile sa se fi facut pe alte criterii si sa ajunga prin servicii de birou”, a conchis Viorel Stroe.

“Este un minister extraordinar, minunat, fantastic… Ce mai pot sa spun? Ca are un respect deosebit fata de agentii de politie, este mirific tot ce se intampla!”, a adaugat pe un ton usor ironic Stroe.

Mentionam ca principalele activitati ale Serviciului Financiar din cadrul IPJ Maramures sunt cele contabile si tin de elaborarea si executia bugetului de venituri si cheltuieli ale unitatii din fonduri bugetare si extrabugetare, plata drepturilor banesti cuvenite politistilor, functionarilor publici si personalului contractual, reflectarea în evidenta contabila si în situatiile financiare de sinteza a patrimoniului si miscarilor patrimoniale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Trei romani, delegati UEFA

Asculta acest articol Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, va fi delegat UEFA la partida dintre echipa letona FK Ventspils