Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primarul de Baia Mare va fi decis de partidele politice

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

E important pentru fiecare candidat la Primaria Baia Mare sa aiba partid. Pana si cei care astazi isi spun candidati independenti fac eforturi uriase sa se inregimenteze intr-un partid politic sau in altul. Nu doresc sa descriu morisca prin care acestia se afla in concubinaj politic cu tot ce misca-n peisaj.

De asemenea, se duc tratative cu sindicatele din diverse sectoare de activitate pentru a obtine sprijin pentru un candidat sau altul. Afacerea asta se va dovedi paguboasa pentru cei care o pun la cale (poate are explicatii Liviu Pop, liderul sindical de la Primarie, cum sta treaba!).

Pana a analiza candidatii la Primaria Baii Mari astazi ne vedem nevoiti sa-i punctam pe cei care se afla in gratiile (provizorii!) ale partidelor politice la moda.

PSD, cu Florin Tataru, obtine pe piata electorala baimareana 36% din electorat (ca partid politic de sine statator!).

PNL, cu Vasile Barbul, scoate un scor bun, vreo 24% din electoratul baimarean.

PDL, ramas (inca) fara candidat, are 26% din optiunile electorale, existand posibilitatea ca un candidat real sa fie recunoscut de nucleul dur al partidului si sa joace in turul doi.

Restul scorurilor electorale (de partid!) nu au nicio semnificatie.

In acest peisaj politic doar turul doi va decide primarul. Ramane sa urmarim jocul politic si sa vedem care va fi manevra gandita de fiecare partid in parte.

E cert ca in alegerile din Baia Mare se vor amesteca liderii nationali, si nu organizatiile locale. Din orice se nasc si incertitudinile si e posibil sa apara si esecurile lamentabile din pricina ca Bucurestiul politic habar n-are de realitatile baimarene ce tin (evident) de politica locala.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns