Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Personalul Baia Mare-Satu Mare – trenul groazei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Hotii i-au lasat pe calatori fara haine, bani si telefoane

[slideshow id=6242]

Din cauza bandelor de infractori, multi maramureseni renunta la calatoriile cu trenul. Gyöngyike Böndi, subprefectul judetului, a atras atentia asupra acestui fenomen intalnit tot mai des in trenurile zonale.

“Garnitura care circula seara pe relatia Satu Mare-Baia Mare este trenul groazei. Calatorii au fost jecmaniti, conductorul… nicaieri. Urca 3, 4, 5 persoane si unde vad o batrana, un tanar, il jefuiesc si il iau la bataie. E ceva de groaza. Trenul ajunge in Baia Mare pe la noua si ceva seara, dar unii calatori nu ajung acasa intregi”, a spus subprefectul. Ea a povestit cum un baimarean a fost atacat in tren de o gasca de trei indivizi. Calatorul a fost obligat sa-si scoata geaca de pe el, sa dea toti banii din buzunar si telefonul.

Si conductorii sunt aruncati din tren

Si reprezentantii de la Caile Ferate spun ca fenomenul risca sa scape de sub control. “Cresc gastile care actioneaza in trenuri, sunt foarte multi tineri fara capatai, persoane care nu lucreaza si care se dedau la jafuri. Sunt de-a dreptul bande organizate. Acest fenomen ne ingrijoreaza”, a spus Nicoleta Mailatescu, sef serviciu Marketing la Regionala de Transport Feroviar de Calatori Cluj.

Dar nu numai calatorii sunt victime ale celor certati cu legea, pentru ca nu o data s-a intamplat sa o incaseze si “nasul”.

“Cazuri de conductor aruncat din tren nu au fost putine. Daca urca 5-10 vlajgani, conductorul nu are ce face, nu poate interveni pentru a-i apara pe calatori”, a spus Mailatescu.

Hotii au furat fibra optica de la Calea Ferata

Noaptea trecuta, hotii au atacat din nou infrastructura feroviara. De asta data au dat iama nu la sinele de cale ferata, ci la fibra optica. “Azi noapte, persoane necunoscute au taiat fibra optica dintre Baia Mare spre Jibou, respectiv cea dintre Baia Mare si Satu Mare. A fost afectat sistemul de centralizare si semnalizare intre Baia Mare- Busag respectiv Baia Mare Satulung. Trenurile au intarziat 20 de minute”, a declarat Eugen Farcasanu, seful statiei CFR Baia Mare.

Craica, cuibul autorilor de furturi de la Calea Ferata

Ce-i de facut? Ar trebui intensificate controalele in trenuri de catre Politia TF si Jandarmerie, e nevoie de razii cu mascati si actiuni in forta, spun reprezentantii CFR. Eugen Farcasanu, seful statiei CFR Baia Mare, sustine ca tiganii, dar nu numai ei, sfideaza pur si simplu pe toata lumea. “Nu le este frica de nimic. Nu-si cumpara bilet si se dedau la tot felul de jafuri”, afirma Farcasanu. El a intrebat autoritatile ce se va face cu cartierul “select” al Baii Mari, Craica, pentru ca acolo vietuiesc principalii autori de furturi de la Calea Ferata.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Boss-ul Poliției Locale Baia Mare, Ghițucă alias ”Xena Prințesa Războinică”,  sancționat cu 5% din salariu pentru 3 luni

Boss-ul Poliției Locale Baia Mare, Ghițucă alias ”Xena Prințesa Războinică”, sancționat cu 5% din salariu pentru 3 luni

Au trecut două săptămâni de la audierea directorului Poliției Locale, Ghițucă Perian, alias ”Xena Prințesa Războinică” (așa s-a fotografiat în 2016 la Eurovision etapa națională desfășurată în Baia Mare) în comisia de disciplină a Primăriei Municipiului Baia Mare. Alături de el au fost audiați și Dorel Fântână (șeful Biroului Ordine Publică) și Alin Pop (șeful Biroului Circulație).