Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Perturbari pe scena politica dupa desemnarea candidatului USL

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Demisii in PNL, ape tulburi in PSD

Desemnarea candidatului sustinut de USL pentru Primaria Baia Mare a facut valuri in cadrul organizatiilor judetene al PNL si PSD. In timp ce PDL pare sa fi iesit invingator, in PSD si PNL apele s-au tulburat dupa ce, la nivel central, Catalin Chereches a fost desemnat candidat al USL pentru Primaria Baia Mare. Cu toate ca presedintii organizatiilor judetene au aruncat pisica in ograda liderilor de la nivel central, alte voci din partid au batut in retragere, declarand ca nu vor sustine candidatul desemnat de liderii de la centru.

“E o decizie politica pusa pe seama ideii de a castiga alegerile. Decizia apartine Biroului Politic Central si presedintelui PNL, Crin Antonescu”, a declarat Radu Stef, presedintele PNL Maramures. Cu toate ca seful liberalilor s-a aratat a fi un soldat disciplinat din armata lui Crin, nu acelasi lucru se poate spune si de alti liberali.

Gavril Ardusatan, purtatorul de cuvant al PNL Maramures si totodata secretar regional al partidului, a subliniat ca in cazul in care ramane valabila desemnarea privind candidatul USL pentru Primaria Baia Mare, este decis sa renunte la functiile pe care le detine in partid. “Sunt decis. Nu mai pot fi activ in Biroul Politic Teritorial  din motive de sanatate. Starea de sanatate nu-mi permite sa ma aplec din cauza coloanei vertebrale”, a declarat Ardusatan.

Statutul ignorat de Crin

Pe de alta parte, liberalii arata cu degetul inspre seful de partid care a incalcat statutul. Niciunul dintre membrii PNL nu detin informatii privind trecerea deputatului in PNL, avand in vedere faptul ca adeziunea de anul trecut nu a fost inregistrata, vinovat fiind gasit Radu Stroe, secretarul general al partidului, iar alta nu a fost depusa. Mai mult, statutul PNL face referire la faptul ca nu poti accede in functie de conducere daca nu esti membru activ, iar pentru asta e nevoie de un stagiu de 3 luni de membru simpatizant.

Tabere in PSD

Nici in PSD lucrurile nu stau mai bine. Organizatia s-a fracturat in doua< aripa Mitica – adica un grup format in jurul lui Dumitru Matei, care sustin candidatura deputatului Catalin Chereches, si grupul vicepresedintilor care sustin ca, in cazul in care situatia nu se schimba, sunt dispusi  sa-l sustina chiar pe Mircea Dolha, fostul lor coleg de partid, care candideaza independent. “Respectam acordul semnat cu PNL, dar mai trebuie sa clarificam cateva lucruri in sedinta Biroului Politic Central al PSD privind aceasta candidatura”, a declarat Ursache.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns