Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Portia ta de sanatate: sforaitul indica grave afectiuni psihice

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vesti proaste pentru persoanele care sforaie. Medicii specialisti au aratat ca sforaitul este cel mai clar simptom al unor afectiuni psihice grave care se pot solda cu pierderi de memorie, senzatia de ratacire in spatiu, psihoze si chiar nebunia totala. Desi nu exista leac pentru sforait, specialistii spera ca aceasta tulburare a somnului poate fi ameliorata cu tratamente in clinici de specialitate, situate in zonele montane, unde pacientii sa stea izolati, intr-un mediu cu liniste si aer curat.

Problema sforaitului este intalnita si in regnul animal, solutiile gasite aici fiind de o cruzime infioratoare. Un exemplu in acest sens este cel al paianjenului vaduva neagra, care isi omoara cu sange rece partenerul, imediat dupa imperechere. Specialistii insectivori au ajuns la concluzia ca vaduva neagra recurge la acest gest pentru a opri sforaitul inainte de aparitie. O aluzie clara la faptul ca toti barbatii adorm si sforaie dupa ce fac dragoste. “In Maramures, peste 30% dintre cei care sforaie au descoperit ca sunt niste neadaptati social, inclinati catre agresivitate si pierderea contactului cu realitatea. Ei se afla acum internati la Sighetu Marmatiei sau Borsa, la unii inca nu au aparut manifestarile bolii, iar altii nu isi recunosc boala”, a marturisit medicul Ene A. Dormitu, din cadrul DSP Maramures

Maladia castiga teren

Studiile de specialitate au mai aratat ca persoanele care sforaie in mod constant de cel putin doi ani au sansele cele mai mari sa fie diagnosticate cu o tulburare psihica grava. La cele sub doi ani sansele sunt de  doua ori mai mici, insa nu inexistente. Medicii considera ca odata ce pacientii care sforaie isi vor recunoaste cinstit boala, in Maramures vor fi mai putine cazuri de oameni care alearga goi pe strada sau care isi gresesc adresa de acasa si intra in alta locuinta. Conform unui sondaj, in judet se afla peste 80.000  de persoane sforaitoare in mod constant, care au fost diagnosticate cu deliruri de persecutie si grandoare, somnambulism cu accese de constienta, obsesii pentru personalitati politice contemporane, tulburari bipolare, paranoia combinatorie si chiar schizofrenie acuta de grad 2.

In perioada imediat urmatoare, maladia se va extinde cu precadere in Baia Mare, data fiind intrarea oficiala in campania electorala care, de fapt, a inceput in urma cu un an (sursa de inspiratie trombon.ro).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns