Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Doi detinuti i-au invatat pe elevi cum sa incondeieze oua in quilling

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fiecare etapa a fost urmarita cu interes de cei prezenti

[slideshow id=6350]

Nerabdatori sa afle care sunt secretele tehnicii quilling, elevii Scolii nr. 18 din Baia Mare au venit la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” in jurul orei 10.30. Deja doi detinuti si-au pus pe masutele de la Ludoteca toate ustensilele de care au nevoie. De la coli de hartie colorata la lipici, betisoare, cutter, precum si altele. Nu a lipsit nici cofragul cu oua.

Profesorii si scolarii promit ca nu se vor da batuti

Elevii i-au urmarit pe pas cu pas. Insa sustin ca mai au multe de invatat pana cand vor reusi sa aiba aceeasi indemanare de care dau dovada persoanele private de libertate in rasucirea hartiei pe un betisor.

“Nu stiu daca voi reusi sa incondeiez un ou cu aceasta tehnica. Sunt foarte frumoase, dar cu siguranta exista cateva secrete. Este o munca migaloasa, insa rezultatele sunt deosebite”, spune Adela Bonat, 13 ani.

“Sunt nemaipomenite. Trebuie sa ai inclinatii spre asa ceva si multa rabdare. Vad ca elevilor le place si, cu siguranta, vom mai exersa si la scoala”, a spus Maria Suciu, diriginta clasei a VII-a C.

“Asociatia «Oastea Domnului» ne-a sprijinit prin donatii de oua. Penitenciarul Baia Mare a cumparat margele, hartie colorata si aracet. Doua persoane private de libertate, respectiv Virgil Marincas si Claudiu Lupsor, au realizat aceste oua incondeiate. Lucreaza zilnic cate patru ore la clubul in care se desfasoara activitati socio-educative, unde au invatat sa lucreze in aceasta tehnica”, a precizat subcomisar de penitenciare Crina Suciu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Baia Mare.

S-au inspirat din carti si de pe Internet

Claudiu Lupsor ne-a spus ca a studiat aceasta tehnica din carti.

“Este foarte important cum se taie hartia. Am invatat din cartile bibliotecii de la penitenciar. Exersand zilnic, nu mai ai cum sa gresesti. La inceput este mai greu. Am doi copii pe care, dupa ce ma voi elibera, ii voi invata sa lucreze in quilling”, a punctat Claudiu.

Virgil Marincas s-a inspirat de pe Internet, unde a vazut prima data o caseta realizata in aceasta tehnica.

“Am avut sprijinul conducerii penitenciarului. Cutiile sunt mai greu de realizat. Pentru ca fiecare hartie rasucita in prealabil trebuie lipita separat. Sunt foarte frumoase lucrarile”.

Cei doi detinuti s-au bucurat foarte tare in momentul in care Corina Span, Sef Sectie Copii, le-a spus ca  expozitia a avut deja foarte multi vizitatori. Asa ca va ramane deschisa pana dupa Sarbatorile Pascale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns