Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In Saptamana Mare, o batrana a fost violata si ucisa cu bestialitate de un tanar

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Nichita Hantig (23 de ani) risca o pedeapsa de pana la 20 de ani de inchisoare pentru omor

Ioana Danci (87 de ani) a fost batuta si violata in Saptamana Patimilor. Familia si localnicii refuza sa vorbeasca, iar tragedia a fost trecuta sub tacere. Anchetatorii nu confirma deocamdata ipoteza violului, deoarece rezultatele analizelor de laborator vor fi finalizate abia dupa sarbatorile pascale.

Nichita Hantig s-a deplasat la locuinta batranei, de pe strada Berzei, in noaptea de duminica spre luni. Femeia dormea si nu l-a auzit pe tanar cand a intrat in casa. Acesta a incercat sa o imobilizeze, insa Ioana Danci s-a zbatut din toate puterile. Pentru  a-si duce la bun sfarsit planul, barbatul a lovit-o in cap, dupa care a violat-o. Dupa ce a comis atrocitatea, Nichita Hantig a plecat acasa ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic si s-a culcat. El nu a luat niciun obiect de valoare sau bani. In dimineata zilei de 18 aprilie, fiul s-a dus la locuinta batranei pentru a vedea cum este. Din pacate, acesta si-a gast mama zacand pe jos si fara suflare. Disperat, a cerut interventia organelor abilitate sunand la 112, la ora 9.17.

Suspectul a fost identificat in cateva ore

“Sesizarea a fost facuta de unul dintre apartinatori. O echipa de la Politia Borsa s-a deplasat imediat la locul tragediei. Acestia au trecut la demararea primelor investigatii pentru a vedea daca se confirma suspiciunea de omor. In urma probelor existente, politistii au anuntat IPJ, dar si Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures. O echipa formata din judiciaristi si criminalisti, condusa de un ofiter si un procuror criminalist, a venit in Borsa pentru ancheta”, a declarat inspector principal Ioan Ardelean, seful Politiei din Borsa.

In urma verificarilor intreprinse de acestia, in aceeasi zi, a fost identificat si suspectul. Este vorba despre Nichita Hantig, in varsta de 23 de ani, domiciliat pe strada Rasilor, vecin cu fiul victimei. Necropsia a fost facuta de legisti, in aceeasi zi.

Anchetatorii sunt rezervati

Anchetatorii sunt rezervati cu privire la faptul ca Ioana Danci ar fi fost si violata. Surse din cadrul anchetei au declarat ca au fost prelevate probe si ca de-abia in cursul saptamanii viitoare se va cunoaste rezultatul analizelor de laborator.

Nichita Hantig a fost internat la Spitalul din Sighetu Marmatiei, la sectia psihiatrie, pentru o evaluare. “Avand in vedere varsta, dar si imprejurarile, procurorul a considerat necesara evaluarea psihiatrica a tanarului. Vis-a-vis de incadrarea juridica, deocamdata aceasta se va putea modifica in functie de rezultatele examinarilor solicitate”, a declarat Ioan Petran, seful sectiei de urmariri penale de la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures. Acesta a mai precizat faptul ca, intr-o prima faza, suspectul este urmarit penal pentru comiterea infractiunilor de violare de domiciliu si omor. Daca Nichita va fi gasit vinovat, risca o pedeapsa de pana la  20 de ani de inchisoare.

Anamaria Avram, Anca Dindiligan

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns