Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Prefectul de Suceava s-a luat cu mainile de cap si a dat in judecata institutiile maramuresene

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Comisia locala Borsa a dat localnicilor 176 hectare din judetul Suceava!

Prefectul judetului Suceava a actionat in judecata Comisia Locala Borsa si Comisia Judeteana de aplicare a legilor fondului funciar,  Directia Silvica respectiv Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Maramures.

Motivul este atribuirea unei suprafete de 176 ha teren cu vegetatie forestiera pe terenul care, spune reclamantul, apartine judetului Suceava. Limita de hotar dintre judetele Maramures si Suceava este neclara si a constituit de multa vreme un motiv de galceava intre locuitorii din zona. Se pare ca punerea in posesie de catre autoritatile maramuresene nu a fost corecta, deoarece acestea nu au competente in unitatea administrativ teritoriala (UAT) vecina, unde este situata padurea cu pricina. Si reprezentantii Directiei Silvice (DS) Maramures spun ca prefectul sucevean are dreptate< suprafata in cauza  apartine UAT Carlibaba.

“Punerea in posesie s-a facut cu bate”, a tinut sa reaminteasca Darius Dobra, reprezentantul DS Maramures. Prefectul judetului vecin a solicitat anularea partiala a titlului de proprietate pentru orasul Borsa cu privire la suprafata de 176 hectare, care, sustine el, s-ar afla pe teritoriul UAT Carlibaba. Vasile Ciuman, directorul Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara Maramures, a declarat< ”Comisia Locala Borsa de fond funciar va trebui sa faca o solicitare de 176 ha de la Comisia Locala din Suceava”. Aceasta, pentru a-si reintregi suprafata pe care o are in proprietate orasul Borsa. Concluzia a venit din partea suprefectului Gyöngyike Böndi, care a precizat ca “pana ne judecam noi nu va ramane lemn in padurea cu pricina, nici macar pentru o scobitoare”.

Silvicii nu vor sa faca planuri parcelare

La sedinta de Fond Funciar, organizata ieri la Prefectura Maramures, reprezentantii Directiei Silvice si ai Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Maramures s-au certat din pricina planurilor parcelare. Vasile Ciuman, directorul OCPI Maramures, a subliniat ca, printr-un ordin al Agentiei Nationale de Cadastru (ANC), nu se mai accepta scrierea titlurilor de proprietate fara intocmirea unor planuri parcelare. Darius Dobra, reprezentantul Directiei Silvice Maramures, a recunoscut importanta acestor documente, dar a  spus ca nu are cine sa se ocupe de intocmirea lor. Mai mult, aceste noi reglementari ar bloca punerea in posesie a cetatenilor. “Nu putem bloca un sistem pentru ca nu avem oameni. Targu Lapus este un caz fericit, dar la alte primarii cine sa faca aceste planuri”, a spus Dobra.

“Punerea in posesie s-a facut din birou”

Ciuman nu a cedat si a concluzionat ca daca dosarele nu vor fi intocmite conform procedurii ANC, acestea nu vor fi acceptate. Mai mult, el a afirmat ca modalitatea de punere in posesie adoptata pana acum nu a fost corecta. In cele din urma, chiar si reprezentantul silvic a recunoscut< “Punerea in posesie s-a facut din birou”, a spus Dobra.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Hara romaneasca

Asculta acest articol As vrea sa scriu despre “Hora romnaneasca” dar… e un dar. Hora lumii sau hora horelor e