Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ziua Partidului Comunist, transformata in Ziua comemorarii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Depuneri de coroane si flori la mormintele si monumentele ostasilor din Maramures de 8 si 9 mai. Actiunile vor fi demarate in baza unui document al Organizatiei Natiunilor Unite, conform caruia, Ziua Partidului Comunist s-a transformat in Ziua Comemorarii. Astfel, Adunarea Generala a ONU a declarat printr-o rezolutie zilele de 8 si 9 mai drept zile ale comemorarii si reconcilierii.

Autoritatile judetului au precizat ca, in acest context, Asociatia “Memorial”, cu sediul in Bucuresti intentioneaza sa depuna coroane de flori si flori la monumentele si mormintele ostasilor din Maramures, de toate nationalitatile, cazuti in ce de-Al Doilea Razboi Mondial. Asociatia “Memorial” a fost infiintata cu scopul de a pastra vie memoria ostasilor si civililor care si-au pierdut viata in razboaiele desfasurate pe teritoriul tarii noastre.

Actiunea de depunere a coroanelor de flori la monumentele din Maramures va fi realizata in 8 si 9 mai, in  nobilul scop, de a-i comemora pe cei care au cazut pe campurile de lupta. La actiune pot participa atat reprezentanti ai administratiei publice locale, cat si ai institutiilor de invatamant, veterani de razboi etc.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns