Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Senzational! Politistii maramureseni vor primi autoturisme Porsche

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru siguranta civililor si asigurarea linistii publice, politistii maramureseni vor primi din partea Ministerului Apararii Nationale peste 100 de autoturisme Porsche Carrera GT, care vor fi testate initial doar in Baia Mare, in urmatoarele trei saptamani. Masinile vor fi dotate cu dispozitive antifurt de ultima generatie, dispozitive de aterizare automata, statii de comunicare prin messenger si mail, radare si vor avea inscriptionate semnele specifice politiei.

Daca pana acum pentru Logan-urile politiei era preferata culoarea alb, pentru noile masini, politistii au hotarat ca este mult mai indicat ca acestea sa fie rosii.

“Nu vreau sa imi mai amintesc de Logan, era urata rau masina aia, mi-era si jena ca sunt politist”, spune Vasile Matu, de la sectia Animale de Companie Abuzate. Decizia de a fi achizitionate Porsche-urile a fost justificata de prefectul Sandu Pocol, ca fiind in conformitate cu noile norme europene, masura fiind aplicata cu succes si in judetele invecinate din Ucraina.

“Nu poti sa prinzi infractorii daca nu ai o masina de ultima generatie, care sa faca fata oricarui tip de infractiune. Ganditi-va la problemele deosebite cu care ne confruntam in zona Borsa-Viseu, acolo unde infractorii le rad in nas politistilor, trec pe langa ei cu bolizii adusi din occident ca rapidul de Bucuresti prin statia dezafectata din Fersig”, a adaugat Sandu Pocol.

La randul sau, Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean Maramures, a salutat decizia ministerului condus de generalul Gabriel Oprea. Man sustine ca in conditiile unei infrastructuri aproape complet distrusa, politistii vor putea sari pur si simplu peste gropile, santurile si transeele din carosabil.

Masinile vor fi aduse pe calea aerului

Surse din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie ne-au declarat ca in acest moment nu se stie clar pe ce criterii vor fi distribuite masinile, avand in vedere ca ele nu vor fi suficiente la cati amatori sunt.

“Eu cred ca ele ar trebui repartizate in ordine alfabetica, nicidecum pe baza de teste de limba engleza sau numai la politistii rutieri, asa cum s-a speculat in ultima perioada”, a precizat Bebe Alifie, de la sectia Urmariri Suspecte. O alta problema care trebuie rezolvata este cea a carburantilor, stiindu-se faptul ca masinile politistilor au o cota foarte mica. Deja se fac liste de subscriptie publica, cetatenii urmand sa contribuie cu sume de bani la constituirea unui stoc de carburanti pentru masinile Porsche. Daca totul va decurge normal, primele masini vor ajunge in Baia Mare pe calea aerului, un hidroavion special fiind folosit in acest scop. Se incearca astfel evitarea intamplarilor neplacute care au avut loc in urma cu doi ani. Atunci, patru Logan-uri dotate cu radare moderne, destinate politistilor maramureseni, au fost angrenate intr-un accident rutier la iesirea din municipiul Pitesti. Cauza incidentului a fost viteza excesiva, neadecvata conditiilor de carosabil.

Masinile, serios avariate, au fost readuse in Capitala pentru reparatii (sursa de inspiratie – trombon.ro).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns