Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cu 37 de lei lunar, strainii care muncesc in Maramures au calitatea de asigurat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe baza unei singure asigurari doresc ca si familia lor sa beneficieze gratuit de servicii medicale

Maramuresenii dau lectii strainilor atunci cand vine vorba de smecherii. Suntem renumiti peste tot in tarile Uniunii Europene pentru inventivitatea de care dam dovada atunci cand vine vorba sa fentam legile. Iata ca acest lucru devine molipsitor. De aceasta data insa cei care au invatat de la noi sunt muncitorii straini care sunt angajati ai firmelor din Maramures, in special in zona de peste Deal.

Nu le-a trebuit mult timp pentru a afla ca, pentru doar circa 40 de lei, atat ei, cat si membrii familiei de acasa pot avea calitatea de asigurat. Adica unul plateste si alti trei-patru beneficiaza de servicii medicale. Nu de orice fel, ci de tratamente scumpe decontate in proportii foarte mari.

“Am avut deja doua cazuri in care cetatenii straini din statele membre care lucreaza aici pentru salariul minim pe economie platesc asigurarea de sanatate 37 de lei/luna.  Avand calitatea de salariat, vin ulterior si solicita formularul european S 106. Acesta le da dreptul atat persoanei in cauza, cat si membrilor familiei sa aiba calitatea de asigurat, chiar daca acestia locuiesc in continuare in tara de domiciliu”, a spus Claudia Ganea, purtator de cuvant al Casei de Asigurari de Sanatate Maramures.

CAS, obligata sa deconteze servicii medicale la tarife europene

Se preconizeaza ca sumele vor creste simtitor avand in vedere ca in strainatate serviciile medicale costa foarte scump. Daca in Romania pentru un set de analize se plateste intre 3 si 5 euro, in tarile Uniunii Europene acestea pot ajunge si la 200 de euro. O consultatie aici costa 3-4 euro, in timp ce in afara preturile incep de la 300 de euro si ajung pana la 1.000 de euro.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns