Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Toti infrantii se pregatesc de victoria in alegerile urmatoare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Interesante declaratiile candidatilor inscrisi in cursa pentru Primaria Baia Mare care au pierdut alegerile de duminica. Stiti ce ni se pare cel mai interesant? Faptul ca niciunul dintre ei nu s-a resemnat, dimpotriva, sunt gata sa o ia de la capat, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Adica infrangerea suferita a devenit o rampa de lansare pentru o noua candidatura in 2012. Sincer, ne-am asteptat ca macar o parte dintre ei sa-si puna cenusa in cap, sa se retraga din ochii alegatorilor, sa-si rumege in liniste neputinta.

Dintre ei, poate doar Mircea Dolha ar fi indreptatit sa mai spere si la anul, gandindu-ne la faptul ca din postura de independent a luat jumatate din voturile USL si de doua ori mai multe decat candidatul PDL, partid ce guverneaza tara. Nu putem vorbi cu scadere nici de Doru Dancus, cel care a facut o figura frumoasa, obtinand 3,93%, cu mult peste cota din sondaje a PNTCD. Vasile Vlasin a putut vedea notorietatea de care se bucura, gradul de incredere pe care il are in randul baimarenilor. Cu toate ca s-a aflat (intr-un fel sau altul) in centrul atentiei de cativa ani buni, in dreptunghiul lui Vlasin din buletinul de vot doar 1.656 de alegatori au aplicat stampila, adica de sapte ori mai putin decat in cazul lui Dolha. O diferenta enorma, pe care autotpropusul candidat nu si-a putut-o imagina macar. Acum s-a lamurit, dupa ce realitatea l-a lovit in moale capului. Asta nu inseamna ca anul viitor nu-l vom vedea din nou la startul competitiei. Normal ar fi ca, dupa aceasta aventura independenta, PDL sa-l trimita la plimbare. Pentru ca, daca nu incurca treburile, probabil ca PDL ar fi adunat cam 18% din sufragii, iar dezastrul n-ar fi avut proportii atat de mari, fiind mai usor de digerat de catre liderii locali si (mai ales) centrali.

Prostia omeneasca

Petru Tomoiaga, fostul cariu al padurilor maramuresene, metamorfozat intr-o omida verde ce se hraneste cu orice numai cu vegetatie forestiera nu, a facut ceea ce stie el mai bine. Adica s-a facut de rusine. Ca altfel nu se poate numi actiunea de colectare a numai 404 voturi. Am prevazut deznodamantul in aceasta pagina, trecandu-l inca inainte de startul campaniei elctorale pe locul sapte, ultimul. A comentat grobian chestia asta colegul Vasile Tivadar (seful campaniei electorale a verzilor), dar n-am raspuns provocarii, lasandu-l sa se convinga singur de neputinta si rusinea finala. Si bine am procedat. Numai sa fi priceput ceva din toata povestea, ca-i cam incapatanat de la natura. Despre Ciprian Chereches, candidatul cuplului umoristic Lolek&Bolek (Lazar si Berlingher) al politicii locului, nu putem avea decat cuvinte de lauda. Fara candidatura lui nu puteam sti pana la ce nivel a cazut acest partid in hardaul cu rahat sub dreapta si inteleapta conducere a celor doua paiate. Candidatul fara fata a fost pus in rusinoasa postura de a profita de pe urma unei tragice intamplari din familia sa si pe seama numelui altui competitor. Asemenea practici rusinoase si scarboase de-a dreptul n-am mai intalnit in politica locului. Dar orice are o premiera.

Nu vor sa ne lase

Asa cum spuneam, fiecare infrant vrea ca la anul sa o ia de la capat.      I-au intrebat pe alegatori, acestia le-au raspuns, dar ei nu tin cont de judecata si priceperea cetatenilor, chiar daca in demagogia si ipocrizia lor clameaza peste tot ca “electoratul nu greseste niciodata”. La anul spera sa castige competitia, ca altfel nu si-ar anunta de pe acum prezenta la startul ei. Singura noastra speranta se leaga de faptul ca in cele mai multe cazuri timpul rezolva de la sine unele anomalii. Poate ca peste un an vor aparea si alti amatori de functii publice, de o calitate umana mai ridicata, valori recunoscute, astfel incat vom avea cu adevarat ce si din ce alege. Altfel cred ca avem o problema grava…

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns