Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Razboi in lumea medicala

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Managerul Spitalului TBC, nemultumit de evaluarea Directiei de Sanatate

Spiritele in lumea medicala s-au incins din nou. Managerii spitalelor au avut sarcina de a depune la Directia de Sanatate Publica Maramures documentatia necesara in vederea clasificarii unitatilor. Dosarul a cuprins si o autoevaluare, de vericitatea datelor fiind direct raspunzator managerul unitatii. Pe de alta parte, si DSP Maramures trebuia sa isi exprime in scris punctul de vedere vis-a-vis de acest subiect.

Avand in vedere ca de la 1 iunie, odata cu incheierea contractului cadru cu Casa de Asigurari de Sanatate, spitalele trebuie sa fie clasificate intr-o categorie, managerii si-au facut o autoevaluare. Insa, aceasta nu coincide cu cea realizata de DSP Maramures. Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare solicita incadrarea in categoria II, Spitalul TBC – II M, Spitalul  Sighet – III, Spitalele din Borsa, Viseu, Targu Lapus – IV, iar Spitalele din Cavnic si Boli Infectioase Baia Mare, fiind de monospecialitate, au solicitat incadrarea in categoria a V-a.

DSP Maramures are o alta viziune

Avand in vedere criteriile minime care sunt foarte clar stipulate, DSP Maramures are un alt punct de vedere. Spitalul Judetean se incadreaza in categoria III, Spitalele Sighet, Borsa, Viseu, Targu Lapus – IV, Spitalele din Cavnic, de Pneumoftiziologie si cel de Boli Infectioase Dermatovenerologie si Psihiatrie Baia Mare – in categoria  V.

“Ne-am dori si noi ca toate spitalele din tara si din judet sa fie incadrate in gradul I. Insa acest lucru nu se poate, avand in vedere conditiile minime pe care unitatile trebuie sa le indeplineasca. Este vorba de aparatura, numarul bolnavilor internati din alte judete, asigurarea liniilor de garda, personalul existent si asa mai departe”, a punctat dr. Rares Pop, director executiv al DSP Maramures.

Unii manageri au sarit ca arsi cand au aflat “verdictul” dat de DSP Maramures. Conducerea Spitalului TBC Baia Mare, respectiv ec. Sorina Pintea, manager, sustine chiar ca va da in judecata Minsiterul Sanatatii in cazul in care unitatea nu va fi incadrata in categoria II M.

“Nu se poate asa ceva. Nu putem fi incadrati in categoria a V-a, atata timp cat avem Chirurgie Toracica si Anestezie Terapie Intensiva”, a punctat Sorina Pintea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns