Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Parintii se plang ca deseori vin din concedii cu copiii bolnavi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Medicii ne sfatuiesc sa fim atenti la  regulile de igiena si la razele solare

Curele maritime sunt propuse de toti medicii. Pentru ca razele solare din mediul marin sunt indicate in tratarea bolilor de piele, eczeme, psoriazis, dermatita, dar si in rahitism. Radiatiile solare din mediul marin sunt responsabile de sintetizarea vitaminei D in organism, care fixeaza calciul in tesuturi. Insa trebuie sa ne luam unele masuri de precautie, pentru a nu risca sa ne facem mai mult rau decat bine in momentul in care ne expunem la soare.

Copiii din Maramures ar trebui sa petreaca anual cateva zile la litoral.

“Micutii cu probleme astmatice, cei cu afectiuni cronice respiratorii, copiii rahitici au mare nevoie de curele de mare. Insa sunt parinti care reclama faptul ca, pe litoral, odraslele lor s-au ales cu fel de fel de afectiuni. Sa nu uitam ca acestia se joaca pe holurile hotelurilor sau ale pensiunilor unde sunt cazati. Intra in contact cu alti copii. Sunt expusi la soare prelungit, fac febra, se dezhidrateaza. Consuma apa din surse necontrolate. Apar bolile diareice. Acelasi lucru se intalneste si din cauza consumului de fructe nespalate, a mainilor murdare. Regulile de igiena trebuie respectate in orice loc. In concediu exista factori de risc mai multi decat in mediul familiar protejat”, a punctat dr. Erica Nechita, medic primar pneumoftiziolog, sef Sectie Pediatrie din cadrul Spitalului TBC Baia Mare.

Sfaturi utile

Exista o mentalitate prin care se sustine faptul ca se face cura marina la 5-6 dimineata sau noaptea tarziu. Dr. Erica Nechita spune ca nu este asa, este o greseala.

“Aerul ionizat, briza marina este la fel si dimineata, la pranz sau seara. Insa nu se sta la soare intre 11 si 16, din cauza razelor ultraviolete. Exista riscul de edem cerebral post insolatie si al arsurilor solare. Aerul marin este la fel pe toata perioada zilei sau a noptii”, a explicat interlocutorul nostru.

Baia de soare are insa si contraindicatii. Nu se va sta la soare in cazul in care suferiti de insuficienta renala, colesterol marit, hipertensiune crescuta, stari febrile, cancer de piele etc. Cand stati la soare, nu uitati sa va puneti pe cap o palarie, stati treptat, incepand cu 15 minute in prima zi si cresteti sedintele cu cate 15 minute, pana veti ajunge la maximum o ora zilnic. Expunerea diferitelor parti ale corpului la soare sa se faca in mod precaut, prin schimbarea pozitiei la fiecare 5 minute.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns