Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Florin Tataru sau o privire lucida asupra social-democratiei locului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

[slideshow id=6612]

Cosmin Mesaros: Domnule Florin Tataru, chiar daca nu e vremea analizelor politice, v-as ruga sa comentati felul in care altoiul politic USL creste in peisajul din judet.

Florin Tataru (vicepresedinte PSD Maramures): Eu cred ca nu putem scrie de un altoi pe care sa-l numim USL decat intr-o zona a metaforei politice. Ori metafora e un artificiu estetic in orice domeniu. In viata politica din judet avem o alianta dintre doua partide, PSD si PNL, care se pregatesc sa guverneze Romania in anul 2012. Cred ca zi de zi constructia politica se inalta caramida cu caramida conform unui proiect comun. Sunt analize politice care spun raspicat ca social-democratia nu face casa buna cu liberalismul. Numai ca se poate glosa pe acest subiect si in alb, si in negru. Social-democratia tine de protectia sociala a celor multi, in timp ce liberalismul are pragmatismul si acumularea feroce. Cum o alianta intre aceste curente politice genereaza si protectie sociala si acumulare de fonduri la buget, legatura se vede cu ochiul liber< USL va acumula in formula liberala si pe principiul social-democrat de protectie sociala va realiza echilibre intre bogati si saraci. Eu vad legatura politica apta a deveni o reusita la guvernare chiar si simplist afirmand< ca sa ai ce da trebuie intai sa aduni. Poate e o formula primitiva de raspuns, dar alianta politica USL asta va trebui sa faca la guvernare si asta va face.

Cosmin Mesaros: E functionala alianta in Maramures sau e doar o emanatie (ca sa-l citez pe Iliescu) a liderilor politici PSD-PNL de la centru?

Florin Tataru: Cred ca regulile in democratie sunt clare si functionale. O alianta politica decisa de lideri trebuie pusa-n practica de activisti. Asta se intampla si se va intampla in urmatoarele luni. Imbinarea celor doua tipuri de activism in teritoriu duce pas cu pas la intarirea formelor de colaborare politica si la concretizarea unor mesaje comune coerente in care sa creada cu tarie toti maramuresenii. Datoria noastra ca forte politice reale este sa capatam impreuna credibilitate. Eu consider ca vom reusi aceasta si ca in scurta vreme fortele politice PSD si PNL vor deveni forta comuna USL apta a guverna Romania din anul 2012.

Cosmin Mesaros: Care e pozitia pe care doriti sa o aveti in viitorul USL in Maramures?

Florin Tataru: Sper cu sinceritate ca vom construi si vom promova o idee politica la nivelul Maramuresului. Imi doresc sa avem coerenta si sa promovam valorile in viata politica. Daca voi lupta pentru o demnitate politica asta se va intampla doar cu sprijinul colegilor mei din USL si doar daca ei vor crede in mine. Nu doresc sa practic fariseismul, de aceea trebuie sa va spun ca imi doresc acest lucru. Cred ca a sosit timpul ca de la teorie in viata politica sa trec la practica. Pariul meu e cu toti maramuresenii. Daca vor avea incredere in mine si in USL, voi considera ca drumul ales e cel bun si motivatia mea de a-i reprezenta va deveni o certitudine.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns