Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

“Asociatiile de fotbal trebuie conduse de arbitri competenti precum Cristian Balaj”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Interviu cu Mircea Sandu, presedintele FRF

[slideshow id=6616]

Mircea Sandu a fost prezent la inceputul acestei saptamani in Baia Mare, unde a participat la inaugurarea noului sediu al Asociatiei Judetene de Fotbal Maramures. Dupa ce a taiat panglica sediului, presedintele FRF s-a intalnit cu mai multe oficialitati din judet, discutand despre fotbalul maramuresean si problemele cu care se confrunta acesta. Mircea Sandu a mai vorbit despre licentierea cluburilor din Romania, precum si despre echipa nationala, alegerea noului selectioner si planurile echipei. De asemenea, Sandu a mai declarat ca ar vrea sa aduca selectionata Romaniei in Baia Mare, daca se va construi un alt stadion.

– Cum vi se pare noul sediu AJF?

– Este cu siguranta cel mai frumos sediu al unei asociatii de fotbal judetene. Sunt si emotionat, deoarece particip pentru prima data la inaugurarea unei asemenea locatii. Ar trebui ca si celelalte ascociatii din tara sa ia exemplu din Baia Mare, mai ales ca am oferit fiecarei asociatii judetene cate 10.000 de euro si o masina. Ma bucur acum sa vad in ce au fost investiti acesti bani aici.

– Ce parere aveti despre fotbalul maramuresean?

– Mi-ar placea ca, pe langa rugby, handbal si volei, sa vad si fotbalul din Maramures la un al nivel. Este un pas important pentru fotbal, care are acum si propria casa. Sediul AJF Maramures reprezinta un nou inceput, ce va face munca mult mai usoara. Un mare merit il are si conducerea AJF. Toate asociatiile de fotbal din tara ar trebui conduse de arbitri competenti precum Cristian Balaj.

– Ce ne spuneti despre problemele de licentiere a cluburilor din Romania?

– Sunt manuale cu reguli pentru fiecare liga. Multe cluburi s-au divizat pentru scapa de unele datorii si teoretic trei ani nu mai au dreptul de promovare. Incercarile de frauda din fotbal au fost depistate si astfel pedepsite.

–  Echipa FC Maramures Universitar s-a achitat de toate datoriile, insa asteapta raspunsul federatiei. De ce vine asa greu acest raspuns?

– Tot ce va pot spune este ca procesul de licentiere nu are legatura cu comitetul executiv la federatiei. Nu uitati insa, ca in urma cu doi ani, din prea mult suflet, echipa baimareana a ramas in Liga a II-a.

– Referitor la echipa nationala, credeti ca mai are sanse de calificare la Euro?

– In ciuda ultimei victorii, este greu sa ne calificam la Euro 2012. Nici pentru mondialele din 2014 din Brazilia nu cred ca avem sanse. Daca totusi ne vom califica, va fi doar din intamplare. Acum, dupa plecarea lui Razvan Lucescu, avem un plan de reformare a echipei nationale.

– De ca a plecat Razvan Lucescu de la echipa nationala chiar dupa victoria cu Bosnia?

– Razvan era pe punctul de a pleca, insa initial trebuia sa ramana pe banca si la meciurile amicale cu Brazilia si Paraguay. Am incercat sa il conving, dar nu am reusit acest lucru.

– De ce v-ati gandit la Hagi si Iordanescu pentru conducerea nationalei?

– Dupa cum spuneam, pentru urmatorii 4 ani, avem in plan un proiect de reformare a echipelor nationale. Am hotarat ca Iordanescu cu Hagi ar fi cei mai potriviti oameni pentru acest proiect.

– Cand asteptati un raspuns de la cei doi?

– Le-am dat timp de gandire o saptamana.

– Ce alte variante aveti pentru postul de selectioner?

– Am vorbit si cu Ladislau Boloni. Ma gandesc insa si la un selectioner strain pentru banca nationalei. Ar fi vorba despre Winfried Schaefer, care a condus in trecut echipele Karlsruher si VFB Stuttgard din Germania, precum si nationala Camerunului.

– Ati aduce nationala Romaniei sa joace in Baia Mare?

– Stadionul pe care il are Baia Mare nu permite organizarea unor meciuri oficiale, iar din cate am inteles nici infrastructura orasului nu permite dezoltarea stadionului la standarde europene. Daca se va construi un al stadion in afara orasului, dupa cum a spus primarul, am sa aduc nationala Romaniei sa joace in Baia Mare intr-un meci oficial cu Luxemburg, poate chiar in toamna acestui an.

Alesii locali promit marea si sarea

Venirea lui Mircea Sandu in Baia Mare i-a facut pe multi dintre alesi sa vorbeasca despre sportul din judet, precum si despre viitoarele proiecte sportive.

Potrivit lui Catalin Chereches, se au in vedere trei mari proiecte pe acest segment. Este vorba despre baze sportive la nivel european pe terenul de rugby si cel de atletism, o alta baza sportiva la Grupul Scolar “Gheorge Lazar”, precum si consolidarea  stadionului “Viorel Mateianu” si construirea unui teren sintetic. De asemenea, Chereches a mai promis ca bugetul alocat sportului va fi de 2%. De asemenea, primaria mai are in vedere construirea unui stadion la standarde europene, de 10.000 de locuri, in zona libera dintre Baia Mare si Recea. Stadion ce ar putea fi inaugurat cu un meci oficial dintre Romania si selectionata Luxemburgului.

Pe de alta parte, vicepresedintele CJ, Calin Matei, a declarat ca in urmatorii ani sportul din judet va fi in cadere libera, el fiind nemultumit si de finantarea pentru echipe<

“Sa dea si Prefectura bani pentru sport, nu doar diplome! Am facut deplasarea din Ungaria la finala Cupei Europei Centrale si de Est cu bani imprumutati”, a declarat Calin Matei, presedintele Clubul de rugby CSM Stiinta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns