Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

S-a batut in cuie numarul disponibilizatilor de la Garda Financiara

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Noua salariati vor fi concediati

[slideshow id=6632]

Noua din cei 26 de salariati ai Garzii Financiare Maramures vor fi pusi pe liber in urmatoarele doua luni, a declarat Costel Muresan, liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), filiala Maramures. Printre ei se numara atat comisari, cat si personal TESA: secretar, sofer, referent.

“Hotararea de Guvern care stipuleaza reducerile de personal urmeaza sa se publice zilele acesta in Monitorul Oficial. Noi am fost incadrati in categoria judetelor mici si de aceea trebuie sa plece un numar atat de mare de salariati. Insa, aceasta decizie nu este corecta nici luand in calcul marimea judetului, configuratia acestuia, numarul de contribuabili si problemele curente. Nu ne putem compara cu Salajul, de exemplu”, a spus liderul sindical.

Anagajatii se pregatesc de proteste

Decizia a fost luata la “centru” si nemultumeste salariatii, astfel ca  angajatii se pregatesc de actiuni de protest. “Vor urma actiuni de protest avand in vedere disponibilizarile care se asteapta in urmatoarele doua luni. Cu atat mai mult ca propunerile sindicatelor nu sunt ascultate. Noi am cerut selectia personalului sa se faca conform unor criterii precum fidelitatea, vechimea, realizarile pe linie profesionala acumulate de-a lungul timpului. Din pacate, acest lucru nu a fost acceptat, iar la intalnirea de luni cu  Sorin Blejnar (presedintele ANAF) acesta a spus ca toti salariatii vor sustine un concurs. Insa, nu trebuie uitat ca nu demult  personalul a mai fost supus unei astfel de testari”, a subliniat Costel Muresan. Liderul sindical a mai punctat faptul ca daca Maramuresul nu ar fi fost inclus in categoria judetelor mici, numarul persoanelor disponibilizate se reducea de la noua la unu. El crede ca cei 17 angajati care vor ramane dupa restructurarea Garzii Financiare nu vor face fata problemelor mari existente.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns