Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Luni, absolventii claselor a XII-a sustin proba scrisa la romana

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Greul de-abea acum incepe

[slideshow id=6851]

Emotii mari pentru absolventii claselor a XII-a. Deoarece greul de-abea acum incepe. Conform calendarului MECI, luni, acestia sustin  proba scrisa la Limba si Literatura Romana. Pana in prezent acestia au fost evaluati la competentele lingvistice de comunicare orala la limba romana si limba materna. De asemenea, au trecut si peste evaluarea competentelor digitale si evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

In ceea ce priveste evaluarea competentelor intr-o limba de circulatie internationala, Pavel Filip, purtatorul de cuvant al Inspectoratului :colar Judetean Maramures, sustine ca mare parte a candidatilor, respectiv 3.558 de elevi, au optat pentru limba engleza, 930 pentru limba franceza, 47 – limba germana, 92 limba italiana, 53 pentru limba spaniola. “Au fost elevi care nu s-au prezentat la aceasta proba. Este voba de 60 de absolventi ai claselor a XII-a, care  s-au inscris pentru limba engleza, 24 la limba franceza, unul la limba italiana. Evaluarea s-a facut conform Cadrului European de Referinte pentru Limbi Straine”, a spus Pavel Filip.

In 8 iulie se vor afla rezultatele finale la BAC

Dupa ce vor trece de proba la limba si literatura romana scris, elevii vor continua bacalaureatul marti, 28 iunie – cu proba scrisa la limba si literatura materna, miercuri, 29 iunie, proba obligatorie a profilului – proba scrisa, 1 iulie – proba la alegere a profilului si specializarii – proba scrisa. In 3 iulie se vor afisa rezultatele, iar elevii nemultumiti pot depune contestatii in 4 iulie, intre orele 8-12, urmand ca acestea sa fie rezolvate in perioada 5-7 iulie. Rezultatele finale vor fi afisate in 8 iulie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns