Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In targul de animale de la Somcuta Mare – Florin Tataru, PSD: “Este absolut necesar ca autoritatile sa sprijine producatorii agricoli cu conditii bune de comercializare”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

[slideshow id=6868]

Vicepresedintele PSD Maramures, Florin Tataru, candidatul desemnat de USL pentru colegiul Baia Mare 2, a facut, luni dimineata, o vizita de lucru in orasul Somcuta Mare, in inima Tarii Chioarului, la invitatia organizatiei PSD din localitate. Florin Tataru a fost insotit prin viitorul colegiu de Buda Gheorghe, viceprimarul orasului, si de catre  Emil Munteanu, presedintele organizatiei PSD Somcuta Mare.

“Am ajuns la Somcuta Mare placut surprins de dimensiunea pe care o are Targul de animale. Cunosc traditia pe care o are zona Somcuta Mare in ceea ce priveste cresterea animalelor si pomicultura. Stiam ca fiind luni va fi o zi prielnica pentru a lua pulsul celor ce practica agricultura reala, a fermierilor maramureseni”, a punctat Florin Tataru. Inca de la primul contact cu targul, vicepresedintele PSD, Florin Tataru,  s-a aratat ingrijorat de scaderea vizibila a numarului comerciantilor de produse agricole si de cresterea celor ce comercializeaza imbracaminte si incaltaminte second-hand. “Ce putem face acum? Suntem legati de legislatia europeana trebuie sa sprijinim fermierul sa se asocieze si sa ii creem conditiile sa vanda. Adica, vor primi bani pe asociere si o certitudine mai mare ca au piata de desfacere. Vom face ce au facut si în Romania gospodari ai unor judete. Vreau sa va spun ca producatorii de produse traditionale din Suceava, din Bucovina, au magazine de desfacere in Occident pe banii consiliilor judetene sau municipale, la Bruxelles si la Viena si… au fortat mana supermaketurilor sa le primeasca produsele. Acolo unde nu au vrut, le-au postat în fata magazinelor, magazine mai mici care sa le ia clientii. Urmarea a fost ca producatorii au fost primiti fara taxe de raft si alte costuri. Deci, se poate! Deci, viitorul poate fi si al fermei mici, atata vreme cat este un fermier activ si are produse de calitate! Din ce mi-a spus domnul viceprimar Buda, se pare ca numarul fermierilor este in scadere. Ma ingrijoreaza acest lucru, va spun sincer. Trebuie ca autoritatile locale sa constientizeze ca fara o implicare coerenta si fara un sprijin real pentru acesti oameni, zona Somcuta Mare va avea doar de pierdut. Este absolut necesar ca autoritatile locale sa sprijine producatorii agricoli cu conditii bune de comercializare in piete si targuri. In ceea ce priveste crescatorii de animale, ar fi oportuna modificarea legislatiei europene in ceea ce priveste comercializarea si sacrificarea porcinelor. Din discutiile cu crescatorii de porci, am inteles ca exista un blocaj pe piata aceasta a comercializarii porcinelor. Este un punct pe care mi-l asum si pentru care voi milita in Parlamentul Romaniei: renegocierea si apoi modificarea IQ-ului, a legislatiei veterinare, in favoarea fermierului roman”, a delarat Florin Tataru, vicepresedinte PSD Maramures.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns