Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cristian Gazdagan va fi predat autoritatilor franceze pentru audieri

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Hotararea a fost luata de catre magistratii de la Curtea de Apel Cluj

[slideshow id=6938]

Cristian Gazdagan, cautat de autoritatile franceze, a fost prezentat, vineri dupa-masa, in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Cluj. Magistratii au hotarat ca baimareanul sa fie predat procurorilor francezi in urmaroarele 24 de zile. Cristian Gazdagan face parte din reteaua care savarsea furturi din camioanele stationate in parcarile din statiunile din Centrul si Estul Frantei.

Politistii l-au retinut, luni, pe Cristian Iulian Gazdagan (28 de ani), unul dintre membrii retelei care dadea spargeri in statiunile turistice franceze, in perioada ianuarie 2010 – martie 2011. Retinerea s-a facut in baza Mandatului de Arestare European emis de autoritatile din Franta. Acesta a fost prezentat, vineri, in jurul orei 16.45, judecatorilor clujeni care au trebuit sa decida daca Gazdagan va fi predat anchetatorilor din Franta sau daca ramane pe teritoriul tarii noastre.

Gazdagan va fi audiat de francezi

Magistratii au considerat ca exista suficiente probe din care reiasa faptul ca, prezenta acestuia este imperios necesara pentru desfasurarea anchetei demarata de francezi. Judecatorii au dispus mentinerea starii de arest pentru cele 24 de zile ramase, timp in care se va face si predarea. Baimareanul va fi audiat de procurori din Franta in calitate de membru al gruparii de hoti romani, care savarseau furturi din camioanele stationate in parcarile, special amenajate pentru odihna soferilor de cursa lunga din Centrul si Estul Frantei. Fata de cel in cauza s-au demarat procedurile de extradare catre autoritatile franceze unde se afla pe rol dosarul penal.

Prejudiciul estimat este de 3 milioane de euro

Potrivit datelor relatate de DIICOT, autoritatile franceze efectueaza cercetari cu privire la 62 de fapte de furt, comise de catre cetateni romani, in perioada ianuarie 2010 – martie 2011, din statiuni franceze, marfa sustrasa constand in mare parte din bunuri electronice, televizoare, bauturi alcoolice si produse cosmetice. Prejudiciul estimat de anchetatori se ridica la suma de 3.000.000 Euro.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns