Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Oina – Dinamic Coruia a obtinut locul 4 la Turneul International din Polonia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

[slideshow id=6969]

Recent, in localitatea Cyprzanow din Polonia a avut loc cea de-a treia editie a Turneului international de schlagball-oina. La evenimentul sportiv au participat echipe din Polonia, Germania si Romania. Tara noastra a fost reprezentata la turneu de echipa maramureseana Dinamic Coruia, precum si de o selectionata din nord-vestul Romaniei. Dinamic Coruia a obtinut locul 4 la turneu, Romania Nord-Vest s-a clasat pe 5.

In ciuda vremii nefavorabile, turneul s-a dovedit a fi un real succes. Organizatorii au pregatit foarte atent si in cele mai mici detalii acest eveniment, principala motivatie constituind-o faptul ca regiunea este recunoscuta pentru vechea traditie a jocului de schlagball, care este foarte asemanator cu sportul nostru national, oina. Diferentele dintre schlagball si oina sunt semnificative, ultimul dintre sporturi fiind mult mai dificil de practicat si cu reguli mai restrictive. O varianta asemanatoare se juca in Romania inainte de anii ’50. Competitia care a avut loc in Polonia, se inscrie ca parte a unei sarbatori locale. Dupa cele sase meciuri disputate, Romania a obtinut un loc 4 si un loc 5, la un sport pe care jucatorii nostri nu il practica. Dupa o prima infrangere, in debutul competitiei  in fata germanilor de la Kieler Keulen (echipa care a si castigat turneul), echipa Dinamic Coruia,  pregatita de profesorul Calin Moje, si-a spulberat adversarii in grupe, reusind scorul competitiei:53 – 12, cu Cyprzanow II (echipa gazda). In a treia evolutie, formatia din Coruia a invins, tot la scor, formatia poloneza Lublin: 45 – 13. In urma rezultatelor, Dinamic Coruia a obtinut locul secund in grupa sa, cu doua victorii si o infrangere, luptand pentru un loc pe podium. In finala mica, echipa maramureseana a fost depasita de o echipa din capitala Germaniei:  Dinamic – Berlin 23 – 35.

De cealalta parte, Romania Nord – Vest a terminat pe locul trei in grupa, ratand calificarea mai departe, dupa un meci strans (scor 22 – 22) in compania gazdelor de la Cyprzanow I. Turneul a fost castigat de echipa Kieler Keulen, care a invins in finala pe LKS Cyprzanow cu 43 – 21. Gazdele au oferit echipelor participante trofee, diplome, suveniruri si materiale promotionale specifice zonei. Un premiu special a fost oferit sportivului maramuresean Vlad Lupse, de la Dinamic, care a fost desemnat cel mai bun jucator de la cele doua echipe din Romania. Delegatia tarii noastre a fost condusa de vicepresedintele FRO, Calin Moje si Samson Libotean, manager al Asociatiei Judetene de Oina Maramures.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns