Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Procurorul Ioan Petran investigheaza moartea lui Gheorghe Basmaschi din Borsa

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Barbatul si-a dat ultima suflare la Spitalului Judetean din Baia Mare

[slideshow id=6987]

Gheorghe Basmaschi, in varsta de 35 de ani, a murit pe sectia de reanimare a Spitalului Judetean “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare. Omul si-a pierdut viata in conditii bizare, dupa ce a consumat mai multe pahare cu tarie, cot la cot cu sase amici.

In noaptea de 1 spre 2 iulie, Gheorghe Basmaschi invita in locuinta lui, din localitatea Borsa,  sase amici, la un paharel de ceva si o vorba. La un moment dat, intre proprietarul casei si Alexa Danci se aprind spiritele. Amicul il imbranceste pe Gheorghe, iar acesta cade pe podeaua camerei. Barbatul nu se loveste foarte tare, deoarece caderea este atenuata de covoare. Omul se ridica si se deplaseaza intr-o alta incapere, unde altercatia continua. Scos din sarite, Alexa Danci ii da o lovitura cu pumnul, in urma careia, Gheorghe este aruncat peste un pat. Suparat, proprietarul isi da afara din casa amicii, insa in timp ce se deplaseaza inspre iesire, acesta se impiedica de pragul usii si cade in cap, in exteriorul imobilului. Cei sase prieteni de pahar, il ridica si il duc in casa, dupa care parasesc toti casa.

Vecinii dau alarma

Urmatoarea zi, Gheorghe este gasit de vecinii lui, in stare de inconstienta, intins pe  podea. Localnicii suna la 112 si solicita interventia unui echipaj de la Serviciul de Ambulanta. Acesta primeste ingrijirile medicale de prim ajutor dupa care specialistii considera necesara transportarea lui la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, deoarece era in stare grava. “~n urma constatarilor medico-legale, s-a stabilit ca acesta prezinta leziuni grave. Politistii au intocmit un dosar penal care a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures, a declarat comisar Gabriela Liahovici, purtatorul de cuvant de la Inspectoratul de Politie, al Judetului (IPJ) Maramures, la data de 4 iulie 2011.

Gheorghe Basmaschi moare pe patul de spital

Anchetatorii preiau cazul si incadreaza juridic fapta la comiterea infractiunii de vatamare corporala grava, autor Alexa Danci. “In data de 5 iulie, Gheorghe B. moare pe sectia de reanimare de la Spitalul Judetean din Baia Mare. Autopsia ne arata ca decesul a fost provocat de leziuni ce s-au putut produce prin cadere si lovire de un plan dur neregulat. Si tot rezultatul autopsiei ne mai arata ca la nivelul capului exista o fractura craniana, fapt pentru care am cerut medicului legist sa ne specifice clar de la ce poate sa provina acea fractura”, a precizat procurorul de caz Ioan Petran, seful sectiei de urmariri penale de la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures.

Anchetatorul schimba incadrarea juridica a faptei

Avand in vedere decesul victimei, anchetatorul schimba incadrarea juridica in lovituri cauzatoare de moarte si dispune ca Alexa Danci sa nu paraseasca tara pentru o perioada de 30 de zile. Conform legislatiei in vigoare, procurorul Petran solicita internarea lui Danci la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei pentru efectuarea expertizei neuro-psihiatrice. Deocamdata nu se cunoaste cu exactitate ce anume a dus la moartea barbatului. Anchetatorul trebuie sa afle daca pumnul dat de Alexa putea sa duca la decesul lui Basmaschi. O alta ipoteaza ar putea fi cazatura suferita, in momentul in care s-a impiedicat de pragul usii, in ideea in care victima ar fi cazut in cap, cel putin asa sustin amicii. Alexa Danci este cercetat in stare de libertate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns