Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tarife cu 20% mai mici la pensiunile maramuresene

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

[slideshow id=7012]

Veste buna pentru cei care nu si-au facut inca planuri de vacanta. Proprietarii pensiunilor turistice maramuresene au redus tarifele de cazare. Daca anul trecut o camera cu doua paturi se inchiria cu 80-100 de lei pe zi, acum turistii gasesc oferte si cu 70 de lei. In aceasta suma intra cazarea pentru doua persoane si micul dejun la unitati clasificate la trei stele.

Viorel Coroian,  presedintele Asociatiei de Promovare si Dezvoltare a Turismului Rural Maramures, spune ca proprietarii pensiunilor au fost nevoiti sa reduca tarifele din cauza ca vremea ploioasa a redus considerabil numarul turistilor. “Majoritatea unitatilor de cazare din judet au redus preturile la cazare cu aproximativ 20%. Eu cred ca vor mentine aceste tarife reduse pana la sfarsit de sezon pentru ca scopul tuturor este sa atraga cat mai multi turisti pentru a-si putea recupera investitiile pana in septembrie, cand se cam incheie sezonul turistic”, a subliniat Coroian.

Strainii nu prea poposesc in Maramures

Viorel Coroian spune ca majoritatea celor care si-au facut rezervari la pensiunile din judet sunt din aceasta zona a tarii. Multi dintre cei plecati la lucru in strainatate care vin acasa pentru scurt timp isi petrec o minivacanta in zone precum Defileul Lapusului, Ocna :ugatag sau pe Valea Izei, spune presedintele APDTR Maramures. De subliniat ca majoritatea turistilor opteaza doar pentru servicii de cazare dar doresc ca pensiunile la care poposesc sa fie dotate cu cele necesare pentru a putea gati in aer liber. Si durata sederilor s-a diminuat astfel ca cei mai multi aleg sa petreaca doar 4-5 zile in decorul satelor maramuresene. Ar mai fi de spus ca strainii, care mai demult erau oaspeti nelipsiti ai acestor locuri, acum nu prea mai poposesc in gospodariile maramuresenilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns