Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 4.000 de tineri s-au distrat la “Festivalul Tinerilor Baimareni”!

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Primarul Catalin Chereches isi onoreaza pe rand toate angajamentele


[slideshow id=7021]

“Vreau sa le ofer tinerilor baimareni o alternativa sanatoasa de a-si petrece timpul liber” spunea, printre altele, in urma cu cateva luni Catalin Chereches, omul pe care noi, baimarenii, l-am ales in data de 8 mai 2011, primarul nostru. Si daca pana nu demult eram obisnuiti sa avem parte doar de promisiuni electorale, iata, a venit momentul ca orasul nostru sa fie condus de un om care isi respecta cuvantul si pune in practica tot ce si-a asumat fata de baimareni. Primarul Catalin Chereches se implica direct in toate actiunile pe care administratia publica locala le organizeaza, de ceva vreme, pentru tineretul baimarean. Asa se face ca, in premiera pentru Baia Mare, in decursul unei singure luni, au fost organizate patru evenimente care aveau ca tinta tineretul! Amintim aici Zilele Filmului Romanesc, concertul trupei Kumm, Open Days si cel mai recent, de un neasteptat succes, “Baia Mare Youth Fest”. Peste 4.000 de tineri s-au adunat in Piata Millenium vineri, 8 iulie, pentru a lua parte la diverse activitati sportive si recreative, si la concertul trupelor Ultimu’ Nivel. Deep Central si Voltaj. Nici macar ploaia torentiala nu i-a oprit pe cei prezenti sa se bucure de eveniment. Pentru acest eveniment nu a fost cheltuit nici un leu din bugetul local insa primarul, din amabilitate, a trecut pe afis la organizator, Primaria Baia Mare.

Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare

“Festivalul Tinerilor Baimareni, la fel ca si celelalte evenimente pe care le-am organizat pentru aceasta categorie de cand sunt primarul Baii Mari, se doreste a fi o alternativa sanatoasa si recreativa de petrecere a timpului liber. ªi vacanta de abia a inceput, astfel ca tinerii baimareni trebuie sa fie convinsi ca vor avea parte si de alte surprize in aceasta vara. Am spus-o si de alte dati, tineretul baimarean are nevoie de o atentie deosebita din partea administratiei publice locale, evenimentele dedicate lor fiind pana nu demult, o raritate. De multe ori costurile pe care le implica organizarea unor asemenea evenimente au stat la baza dezinteresului administratiei publice locale fata de tineri. Sa organizezi un concert, un festival pentru tineri sau un eveniment cu diverse activitati recreative nu necesita neaparat multi bani. Trebuie doar sa fii hotarat, sa te implici si sa atragi de partea ta cat mai multe persoane care au acelasi tel, sa ofere tinerilor baimareni alternative sanatoase de a-si petrece timpul liber. Vreau sa stiti ca pentru acest eveniment nu s-a cheltuit nici un ban de la bugetul local. Si oricum, nu putem pune pret pe destinul si viitorul tinerilor. Am alaturi de mine foarte multi tineri dornici sa se implice in organizarea unor asemenea activitati si impreuna cu ei vom pune in aplicare foarte multe proiecte care au drept tinta aceasta categorie”. Targ de voluntariat, demonstratii de skateboard, bike, streetball si un concert grandios Tinerii din Baia Mare, si nu numai, au fost asteptati vineri in Centrul Istoric al orasului nostru, in Piata Millenium, pentru a participa la un festival dedicat lor. Organizata de Primaria municipiului Baia Mare si Consiliul Local al Tinerilor, cu implicarea directa a primarului Catalin Chereches, evenimentul va ramane cu siguranta in memoria tinerilor multa vreme de acum incolo. “Baia Mare Youth Fest” sau mai pe romaneste Festivalul Tinerilor Baimareni a oferit un program bogat in actiuni. A fost organizat un targ al ofertelor si proiectelor de voluntariat, s-au facut demonstratii de skateboard, bike, streetball si au fost organizate diverse concursuri cu premii. Iar la lasarea serii a avut loc un concert de zile mari! Ultimu’ Nivel, Deep Central si Voltaj au intretinut atmosfera in Piata Millenium si chiar daca o ploaie torentiala s-a abatut peste orasul nostru, cei peste 4.000 de baimareni prezenti au ramas pe baricade pentru a se bucura impreuna de acest eveniment. Avand in vedere succesul acestei initiative si indarjirea primarului Chereches in tot ceea ce isi propune, cu siguranta vom avea parte de foarte multe asemenea evenimente in viitor.

Andreea Pop, 16 ani:

“Vara asta voi sta in oras asa ca asemenea concerte si activitati sunt de folos. Ma bucur ca avem un primar tanar pe care il intereseaza si tineretul. A fost foarte fain azi si abia astept sa mai avem parte de asa ceva. La anul o sa pot vota si clar am sa-l votez pe Catalin. A fost de multe ori si la noi la liceu si ne-a sprijinit si la activitatile de plantare de copaci. Imi place de el ca este foarte implicat in viata noastra, a tinerilor”.

David Arthur, 20 de ani:

“E super ce se intampla! Am venit de la inceput si ma bucur ca se intampla asa ceva in Baia Mare. Imi era dor de un asemenea concert si chiar daca ploua o sa raman aici. Sunt fan Voltaj si de azi si fan Catalin. Avem cel mai cool primar din tara! Mai vrem concerte din astea!”.

Luminita D., 18 ani:

“Chiar daca sunt fata ma pasioneaza skateboarding-ul. Zi de zi cu prieteni mei ne petrecem cateva ore cu skate-urile prin parc, mai ales ca acum e vacanta. Ma bucur ca primarul s-a gandit si la noi si a inclus in program si demonstratii. Concertul celor de la Deep Central a fost bestial si sper sa ii revad cat de curand. Imi place ca mai nou sunt tot felul de manifestari pentru tineri si multe concerte. Sper sa fie si mai multe pe viitor”.

Adela Muresan

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

TOBIS, raport anual de activitate

Asculta acest articol [slideshow id=7290] Asociatia Tineret Orientat spre Binele si Interesul Societatii (TOBIS) a trecut ieri in revista activitatea