Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Aditivi “surpriza” in carburantii de la pompa de alimentare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O reclamatie mai putin obisnuita a ajuns, ieri, la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Maramures. Un baimarean care a alimentat la o statie de benzina a aflat dintr-un anunt afisat pe pompa ca motorina pe care o alimenteaza in masina sa (regular) contine un anumit tip de aditiv, intr-o anumita cantitate, respectiv 4 miligrame la un litru. “Citind pe pompa respectiva am citit toate caracteristicile combustibilului si am aflat ca singura diferenta dintre sortimentul cel mai scump si sortimentul cel mai ieftin este doar nivelul de aditivare la 1000 litri cu aditivul OMV DDP 08. Eu fiind curios din fire, am citit si randurile scrise cu litere mici prin care eram anuntat ca pentru aditivul OMV DDP 08 pot cere caracteristicile tehnice (specificatiile tehnice) la casa de marcat”, a spus baimareanul. Numai ca, la casa de marcat, surpriza. Nimeni nu stia nimic despre acel aditiv care se gaseste in carburant. Revoltat, baimareanul a incercat sa faca un calcul simplu, aritmetic, iar descoperirea a fost uluitoare. Astfel, dupa calcului sau, aditivul respectiv are un pret colosal de 850 de lei/litru, insa nu stie ce este cu adevarat. “Diferenta de pret este majorat intre cele doua sortimente de motorina, iar diferenta de aditiv este de 400 mililitri la 1000 de litri (adica mai putin de jumatate de litru la 1000 de litri combustibil, respectiv 0.4 mililitri/litru motorina). Asta inseamna 0.34 lei/ 0.4 mililitri aditiv,  ceea ce, printr-o matematica simpla, produce un cost de 850 lei noi (RON)=210 euro/litru de aditiv “Minune” de la OMV-aditiv pentru care nici macar nu mi se pot furniza specificatiile tehnice ori compozitia chimica”, a continuat barbatul. “Ca cetatean platitor am dreptul sa fiu informat, chiar daca sunt jefuit la drumul mare”, a conchis el. Baimareanul a mai precizat ca va depune si o sesizare la Comisariatul pentru Protectia consumatorului cu privire la acest drept care i-a fost incalcat. Potrivit legislatiei in domeniu, informatiile cu privire la continului produsului ar trebui sa fie afisate la vedere. Specialistii in domeniu arata ca ceea ce da calitate carburantilor este un continut cat mai mic de sulf.

Pana la inchiderea editiei, biroul de presa OMV nu a raspuns solicitarii redatiei noastre cu privire la aceasta situatie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Despre Sarbatoarea Floriilor

Asculta acest articol Opinia preotului Dumitru Iuga Floriile deschid ciclul sarbatorilor pascale. Aceasta sarbatoare evoca intrarea Mantuitorului in Ierusalim calare