Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Varstnicilor nu le ajung pensiile pentru traiul zilnic

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pensionarii nu se mai descurca in conditiile in care veniturile lor nu mai tin pasul nici macar cu inflatia. Asa se face ca tot mai multi dintre ei apeleaza la imprumuturi prin Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP). Iar sumele de care au nevoie sunt pe an ce trece  mai mari. In primul semestru al anului, aproape 2.000 de varstnici au apelat la resursele financiare ale acestei organizatii non- profit, cu 10% mai multi decat cei care au luat imprumuturi anul trecut, in acelasi interval de timp. Si sumele cerute au crescut de la 2,5 milioane lei la 2,9 milioane lei, in intervalul de comparatie mentionat anterior. Numai luna trecuta au solicitat ajutor financiar 367 de persoane, membre ale organizatiei, suma imprumutata fiind de 551.800 lei, a afirmat Gheorghe Costan, presedintele CARP Baia Mare.

N-au bani nici de paine

Unii apeleaza la CARP pentru ca nu le ajunge pensia de la o luna la alta. “Noi nu-i intrebam ce fac cu banii, dar ei ne spun pentru ca sunt necajiti. Cei care primesc 300-400 de lei pe luna nu mai au bani nici de paine sau lapte, dupa ce-si platesc apa, curentul si alte utilitati. Asa ca recurg la imprumuturi mici pana primesc urmatoarea pensie”, a spus Gheorghe Costan.

Cei cu pensii mai bune solicita bani de la CARP fie pentru a-si ajuta copiii someri, fie pentru a cumpara cate ceva nepotilor sau pentru a-si face mici investitii in locuinta. Acestia din urma recurg de obicei la imprumutul maxim de 5.000 de lei acordat de aceasta organizatie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns