Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Nu mai sunt fonduri pentru medicamente gratuite si compensate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Farmaciile onoreaza retetele cu speranta ca isi vor primi banii

Nu mai sunt fonduri pentru medicamente compensate si gratuite. Pentru ca asiguratii sa nu aiba de suferit din cauza epuizarii creditului de angajament pe acest an, farmacistii au decis sa onoreze in continuare astfel de retete.

Farmaciile au epuizat creditul de angajament pe anul 2011, pentru medicamente cu si fara contributie personala. Miercuri, reprezentantii Colegiului Farmacistilor Maramures au fost chemati la discutii la Casa de Asigurari de Sanatate. Acestia sustin ca vor elibera in continuare medicamente in regim compensat si gratuit, cu speranta ca la inceputul lunii august va avea loc o rectificare pozitiva a bugetului pe acest segment. “In iulie s-a decontat diferenta aferenta consumurilor lunii septembrie,  in valoare de 3.120.450,48 lei, la medicamente cu si fara contributie personala. Maine (n.r. azi) urmeaza sa decontam partial consumul lunii octombrie 2010. Este vorba de 4.429.180 lei”, a punctat Claudia Ganea, purtatorul de cuvant al CAS.

Se deconteaza si medicamentele eliberate in programele nationale de sanatate

Tot in cursul zilei de joi farmaciile vor primi si banii pentru medicamentele eliberate in cadrul programelor nationale de sanatate. “Vom deconta farmaciilor sumele pentru medicamentele eliberate in cadrul programelor nationale de sanatate, pentru lunile ianuarie si februarie. Este vorba de antidiabetice orale, de insulina, tratamentul mixt al pacientilor cu diabet zaharat, teste de automatizare. Dar si pentru mucoviscidoza, scleroza laterala amiotrofica si oncologie”, a mai adaugat purtatorul de cuvant al institutiei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns