Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Au incalcat legislatia fiscala in domeniul accizelor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Doua firme s-au ales cu autorizatiile anulate

Domeniul produselor accizabile este unul profitabil. Nu e de mirare ca in cursul acestui an, la Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Maramures, au fost depuse 65 de cereri in vederea  autorizarii. Numai ca operatorii economici care si-au ales acest obiect de activitate sunt tentati sa incalce legea, accizele fiind povara cea mai grea si implicit o sursa de venit ilicit pentru cei care nu platesc obligatiile catre stat.

Astfel, echipele de control au propus revocarea autorizatiilor in cazul a doi operatori economici debitori care au incalcat legislatia fiscala in domeniul accizelor. Controalele din primul semestru al anului s-au efectuat la 67 de operatori economici si au vizat producerea, detinerea si comercializarea produselor accizabile, respectiv modul in care au fost respectate reglementarile legale in materie, a afirmat Marius Cristian Costea, seful Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Maramures.

Cazane sigilate

“Au fost facute 137 de supravegheri la operatiuni de denaturare a alcoolului etilic sau tehnic si 59 de operatiuni de supraveghere la transferul altor produse accizabile. La producatorii de tuica si rachiuri naturale au fost efectuate 228 de desigilari/sigilari”, a mentionat Costea. In ceea ce priveste sanctiunile contraventionale au fost intocmite 64 de procese verbale de contraventie soldate cu amenzi si avertismente in valoare de 241.500 lei. S-au retinut bunuri in valoare de 210.886 lei intocmindu-se 70 de adeverinte de retinere a bunurilor: tigari in valoare de 15.340 lei, alcool si bauturi spirtoase (50.789 lei), cafea, auto (145.000 lei).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns