Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Strainii nu mai vin ca odinioara in Maramures

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prea putini dintre turistii care au poposit in judet sunt straini

Anul acesta nu a fost unul bun pentru turismul din Maramures. Numarul celor care au ales aceasta destinatie a scazut cu 17% in semestrul I, comparativ cu perioada similara din 2010. In cazul turistilor romani scaderea este mai mare, de 19%, in timp ce strainii care ne-au vizitat au fost cu 7% mai putini in comparatie cu numarul lor inregistrat in prima jumatate a anului trecut. Aceasta, in timp ce capacitatea de cazare turistica a crescut.

“Capacitatea de cazare turistica in functiune estimata in semestrul I 2011, este de 709.534 locuri/zile, mai mare cu 4,3% fata de semestrul I 2010. In semestrul I 2011, hotelurile au detinut cea mai mare pondere (46,9%) in totalul capacitatii de cazare turistica in functiune, pensiunile agroturistice 16,3%, pensiunile turistice 16,0%, taberele de elevi si prescolari 8,5%, si restul tipurilor de structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica 12,3%”, a informat  Vasile Pop, directorul Directiei Judetene de Statistica Maramures.

Locurile de cazare raman neocupate

El a mai precizat ca indicele de utilizare neta a capacitatii de cazare turistica in functiune a fost de doar 11% in primul semestru al anului. Au fost inregistrate 67.615 innoptari la turistii romani (83,8%) si 13.109 innoptari la turistii straini (16,2%).

Tarife nemodificate pe litoral

Desi multi dintre operatorii de turism de la malul Marii Negre practicau majorarea tarifelor de la 1 august, anul acesta nu au mai procedat la fel. Costurile de cazare nu au fost majorate pentru ca aceasta perioada nu reprezinta un varf pentru sezolul de vara, au declarat reprezentantii unitatilor de cazare de pe litoralul romanesc. In realitate, poate fi vorba de o tactica de a nu ramane cu locurile neocupate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns