Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Doua mii de postasi au protestat in fata Ministerului Comunicatiilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ei cred ca se doreste distrugerea retelei postale

[slideshow id=7224]

Peste 2.000 de postasi din toata tara au participat la un miting de protest organizat la Ministerul Comunicatiilor si in fata Companiei Nationale de Posta. Chiar daca au avut de parcurs 550 de kilometri pana in capitala, si 22 de salariati din Maramures s-au alaturat protestatarilor, nemultumiti de modul in care decurge restructurarea companiei.

“Revendicarile noastre sunt legate de restructurarea companiei.  Desfiintarea subunitatilor postale care presupune pierderea a zeci de posturi in anumite judete, va insemna distrugerea retelei postale si nu stiu daca nu cumva aceasta este intentia cuiva. O alta problema este faptul ca in ultimii trei ani, in companie au fost intocmite trei proiecte de restructurare, din care niciunul nu a fost dus pana la capat. N-au o linie clara de parcurs, nu se cunosc etapele ce trebuie urmate, ce numar de salariati vor trebui sa paraseasca compania, ce presupune dezvoltarea societatii si in ce fel se va face. Ni se vand iluzii, tot felul de chestiuni pe care nu le mai credem. Pana cand nu vor veni cu lucruri clare nu vom mai fi de acord sa mai negociem la coltul mesei, pentru ca nu stim unde duc aceste lucruri”, a afirmat Marcel Giurge, liderul BNS Maramures.

Postatii ameninta cu intreruperea activitatii

O alta nemultumire este legata de reducerea programului de lucru cu doua zile pentru fiecare salariat, fara a se tine cont ca sunt locuri de munca in care sunt necesari toti salariatii. In aceste conditii, oamenii lucreaza la fel de mult, dar pe bani mai putini. Salariile lor sunt reduse cu aproape 10% de la jumatatea acestui an. Presedintele BNS Maramures a mai informat ca s-a decis organizarea de pichete la prefecturile din tara si chiar  a unui miting la Cluj. Postasii au cerut demisia ministrului Valerian Vreme si ameninta cu intreruperea activitatii daca pana la sfarsitul anului, veniturile Companiei Posta Romana nu vor fi majorate cu 20%. Conform programului de restructurare din acest an, 2.000 de postasi vor fi concediati si 50 de oficii postale vor fi desfiintate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns