Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

UDMR a rupt protocolul cu PDL la Cluj-Napoca

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Situatia va fi discutata luni in coalitie

UDMR a rupt protocolul de colaborare cu PDL la Cluj-Napoca, dupa ce Primaria a deschis o piata volanta pentru producatorii agricoli in centrul orasului. Presedintele UDMR Cluj, Mate Andras, a declarat ca picatura care a umplut paharul a fost deschiderea acelei piete volante, care s-a facut fara consultarea  conducerii filialei judetene a Uniunii.

“Am venit sambata dimineata sa constat ca nu se intelege ca fara UDMR in Cluj-Napoca se pot lua decizii, dar se duce la fund tot ce inseamna coalitie cu PDL. Deschiderea pietei volante in Piata Unirii a fost ultima picatura, dupa amplasarea placutei cu un citat din Iorga pe statuia lui Matei Corvin”, a subliniat Mate Andras.

Potrivit acestuia, situatia de la Cluj-Napoca se va analiza azi, la Bucuresti, in sedinta coalitiei de guvernare, iar in cursul acestei saptamani vor avea loc discutii si pe plan local cu PDL Cluj. Liderul UDMR Cluj a precizat ca, in cadrul discutiilor pe plan local cu PDL, se va cere sa se respecte unele doleante ale comunitatii maghiare, iar daca acestea vor fi realizate, protocolul s-ar putea reface. “Vom da termene si daca se respecta, atunci putem discuta despre o eventuala coalitie pe viitor. Se poate reface coalitia daca se respecta ce s-a promis. Deocamdata asistam la o lipsa de comunicare”, a mai spus Mate Andras.

Liderul UDMR Cluj a subliniat ca, dupa ruperea protocolului cu PDL, cei cinci consilieri locali UDMR din Consiliul Local Cluj-Napoca vor vota cum vor dori la sedintele forului deliberativ local, inclusiv alaturi de USL .

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns