Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DEZASTRU ÎN PRAG DE MOȘ NICOLAE

Epidemie națională de pojar

În prag de Moș Nicolae, pe plan național a fost declarată epidemie de pojar.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă (pojar) la nivel național, marți seara, 5 decembrie, în contextul unei “creșteri îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați”. În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe, mai transmite Ministerul intr-o informare pentru presă.
“Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”, potrivit unui comunicat de presă transmis marți seara.

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații.
Acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani, scrie în comunicatul Ministerului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Primul supermarket fără scanare sau casieri debutează în România

ATENȚIE, SĂTMĂRENI!

Produse la raft cu gramaje mai mici, dar prețuri la fel de mari

Legea le permite producătorilor români să micșoreze gramajele, însă prețurile au rămas la fel de mari. Practic, cumpărătorii sunt înșelați printr-un artificiu de care nu sunt conștienți decât cei care se uită cu atenție la detaliile trecute pe ambalaje, însă acest lucru nu este posibil dacă se fac cumpărăturile în cantități mari, la supermarketuri, decât cu mare răbdare și atenție.