Image 1
Image 2
Ciornă automată

INOVAȚII

3.000 de drone pentru a recrea murmurațiile păsărilor.

Acest amestec poetic de artă și tehnologie a fost inspirat de murmurări de grauri . De fapt, a fost nevoie de 10 ani de cercetare asupra acestor formațiuni aviare pentru ca un algoritm complex să fie dezvoltat într-un mod care să surprindă perfect coregrafia.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În decembrie 2023, festivalul de lumină Noor Riyadh a doborât șase recorduri mondiale Guinness, inclusiv un spectacol impresionant de la studio-ul olandez DRIFT, “Desert Storm”. Folosind 3.000 de drone, studioul a recreat mișcările unui roi de păsări, inspirat de murmurațiile graurilor. Acest spectacol a necesitat 10 ani de cercetare și dezvoltarea unui algoritm complex pentru a coregrafia dronele. Alte recorduri au inclus lansarea a 21.000 de drone într-o săptămână. Festivalul Noor Riyadh este parte a unui proiect de 10 ani pentru transformarea capitalei Arabiei Saudite. Continuă cu expoziția “Identități Refractate, Viitor Partajat” și o serie de ateliere și discuții până pe 2 martie 2024.

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUSCRĂCIUN 2023

Tradiții în județul Satu Mare

Crăciunul este praznicul familiei, al bucuriei şi al păcii. An de an îl aşteptăm cu o emoţie sfântă, pregătindu-ne atât trupeşte, cât şi sufleteşte, prin post, rugăciune şi fapte bune, pentru primirea Pruncului Iisus, Care Se naşte în peştera de la periferia Betleemului.