Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TEATRU

Moștenirea Lui Prince Prinde Viață: ‘Purple Rain’ Renaște ca Spectacol de Teatru Sub Îndrumarea lui Orin Wolf”

Producătorul Orin Wolf a anunțat că dezvoltă un musical de scenă al lui Purple Rain , filmul care l-a propulsat pe Prince spre celebritate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aproape patru decenii după debutul său, moștenirea filmului “Purple Rain” rămâne puternică. Acum, pelicula emblematică care a consacrat faima lui Prince se pregătește să cunoască o nouă interpretare. Producătorul Orin Wolf a dezvăluit planurile de a transforma “Purple Rain” într-un spectacol de teatru, începând deja colaborarea cu talentați profesioniști ai scenei pentru această inițiativă.

 

 

Filmul “Purple Rain”, lansat în 1984, urmărește traseul lui The Kid, un artist aspirant în peisajul muzical rock din Minneapolis. În contextul unei vieți de familie tumultuoase, el explorează complexitățile carierei muzicale, trăind o poveste de iubire și confruntându-se cu rivali. Coloana sonoră a filmului, celebră pentru piese ca „When Doves Cry”, „Let’s Go Crazy” și titlul „Purple Rain”, a fost recunoscută de Rolling Stone ca fiind unul dintre cele mai remarcabile albume din toate timpurile.

 

 

 

 

Transformarea unei astfel de embleme culturale într-un spectacol de teatru este o provocare ambițioasă, dar Orin Wolf nu este la prima experiență de acest gen. În 2016, a contribuit la adaptarea pe scenă a filmului “The Band’s Visit” (2007), care a obținut 10 premii Tony, inclusiv pentru cel mai bun musical.

 

 

Pentru adaptarea teatrală a “Purple Rain”, Wolf l-a cooptat pe dramaturgul Branden Jacobs-Jenkins, de două ori finalist al Premiului Pulitzer, pentru a scrie scenariul. La echipa de creație s-a alăturat și regizoarea Lileana Blain-Cruz, nominalizată la premiul Tony pentru “The Skin of Our Teeth” la Lincoln Center.

 

 

În acest moment, detaliile proiectului sunt limitate, dar se așteaptă dezvăluiri pe măsură ce lucrările avansează. De obicei, majoritatea spectacolelor muzicale sunt testate în locații din afara orașului sau în afara Broadway-ului înainte de a ajunge pe celebra scenă a Great White Way. Până la noi informații, fanii pot (re)viziona filmul original, disponibil pentru închiriere pe Amazon.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns