Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ÎNGRIJIREA DINȚILOR

Dinții de lapte sunt la fel de importanți precum cei definitivi

Dinții de lapte sunt la fel de importanți precum cei definitivi
Astfel, în prima parte a copilăriei, în cavitatea orală există numai dinți temporari (de lapte), pentru că mai apoi, odată cu apariția primilor molari permanenți, să existe o dentiție mixtă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dezvoltarea generală a copilului se asociază cu schimbări în mediul oral, traduse prin înlocuirea succesivă a dinților temporari cu “dintîi noi”, de adult.

 

Atunci când procesele carioase apar devreme la dinții temporari, în special la nivelul măselelor de lapte, există riscul distrugerii lor masive până la forme irecuperabile, care să impună extracția lor precoce. Secundar pierderii lor premature se instalează o serie de fenomene cu efecte nocive pe termen lung în sfera orală. Acesta constituie un mecanism sigur pentru instalarea anomaliilor dento-maxilare.

La primele semne de apariție a cariilor, solicitați ajutorul specialistului

Dintre aceste efecte secundare amintim< diminuarea până la dispariția spațiului necesar erupției dinților definitivi, modificarea ocluziei (mușcăturii), afectarea masticației (se observă preferință pentru alimente moi), tulburări estetice, fonatorii, de deglutiție etc. De aceea, la primele semne de apariție a cariilor dentare, familia trebuie să solicite urgent ajutorul medicului dentist pentru refacerea dinților cu obturatii, astfel încât aceștia să-și păstreze formă și funcția până la momentul când se instalează mobilitatea fiziologică.
Conceptul “nu tratez pentru că oricum se schimbă” este unul eronat și complică planul de tratament, transformând o banală intervenție într-un ansamblu de proceduri ortodontice pe termen lung.
Specialiștii vă recomandă controlul periodic (o dată la 6 luni) cu medicul stomatolog pedodont și ordotont.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Țipatul ca metodă de gestionare a furiei

STUDIU

Țipatul ca metodă de gestionare a furiei

Un studiu de la Ohio State University contrazice ideea că țipatul ajută la calmarea furiei, sugerând în schimb că activități precum respirația profundă, mindfulness și yoga sunt mult mai eficiente în reducerea stresului și furiei.