Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PARCHETUL SECTORULUI 1 CLARIFICĂ SITUAȚIA

Acuzațiile lui Clotilde Armand

Acuzațiile lui Clotilde Armand
Primarul a contestat raportul ANI, susținând că a fost schimbat judecătorul fără motivare și că calitatea ei în dosar a fost modificată de la suspect la inculpat
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Precizările Parchetului după acuzațiile lui Clotilde Armand despre modificările aduse magistraților în dosarul său au fost făcute publice miercuri printr-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Primarul Sectorului 1 a criticat “modul profund defectuos în care s-a derulat ancheta”, sugerând că procurorii au fost schimbați “noaptea ca hoții” înainte de găsirea unui procuror care să semneze actele de acuzare.

 

Parchetul a clarificat că, inițial, primul procuror desemnat să conducă ancheta și-a încheiat mandatul la 31 decembrie 2022, transferându-se ulterior la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Ulterior, al doilea procuror a fost detașat la CSM la 1 aprilie 2023, iar al treilea procuror s-a mutat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București la 1 mai 2023.

 

Dosarul a fost preluat de procurorul actual la 2 mai 2023. În plus, procurorii au modificat încadrarea juridică a cazului, iar Clotilde Armand este acum supusă urmăririi penale pentru folosirea funcției în scopul obținerii unor avantaje materiale.

Primarul a contestat raportul ANI, susținând că a fost schimbat judecătorul fără motivare și că calitatea ei în dosar a fost modificată de la suspect la inculpat. Conseculent, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a reacționat, afirmând că declarațiile lui Clotilde Armand aduc atingere independenței justiției și imaginii sistemului judiciar. Armand a promis să solicite investigații suplimentare la Parchet, instanțe și Inspecția Judiciară.

Citește și:Istanța respinge cererea lui Iohannis de suspendare a raportului ANI

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Atelierul de mobilă din incinta Rachel a luat foc pentru că nu avea paratrăsnet

Mr. Ioan Bura subliniază că firma a fost amendată de pompieri cu 6.000 de lei în ultimii doi ani

O hală de producţie a SC Modeleta Şipoş şi SC Zeffa Europa SRL Satu Mare a ars miercuri seara după ce a fost lovită de trăsnet. Neglijenţa şi nepăsarea au făcut ca incendiul izbucnit la hala situată în municipiul Satu Mare, str. Aurel Vlaicu nr. 74 (Complexul Rachel) să producă mari pagube. N-au fost victime, însă pagubele sunt uriaşe.