Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

LEGUMICULTORI SĂTMĂRENI

Dacă vremea va fi alături de legumicultori, la sfârşitul lunii mai vor fi roşii din serele sătmărene

De la 1 noiembrie este în derulare cel de al doilea ciclu de producere a roşiilor în extrasezon, în spaţii protejate
 În vreme ce fermierii din sectorul vegetal sunt preocupaţi de a înfiinţa în această perioadă culturile din prima epocă, activitate intensă se desfăşoară şi din partea legumicultorilor care şi-au propus să producă şi în acest an legume în spaţii protejate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Dacă în această perioadă în pieţe se pot cumpăra legume timpurii precum: salata, spanacul, ridichile, ceapa verde, probabil în următoarele 2 săptămâni vor apărea guliile, iar spre începutul lunii mai va exista varză timpurie, mai este mult, spunea legumicultorul Dan Negrea, până a putea începe plantatul roşiilor, ardeilor, vinetelor direct în câmp, probabil în ultima decadă a acestei luni. Totul depinde de evoluţia vremii, de temperaturile care se vor înregistra.

 

 

În prezent, roşiile de seră au deja primul etaj de fructe de mărimea unei nuci, în vreme ce etajele doi şi trei sunt pline de flori. Se estimează că dacă vremea o să fie alături de legumicultori, în ultima decadă a lunii mai, începutul lunii iunie, să fie roşii autohtone în pieţele sătmărene. Până atunci, legumicultorii urmăresc evoluţia culturilor de cartofi timpurii plantaţi sub folie microporoasă. Se estimează ca la începutul lunii iunie, cel târziu la mijlocul lunii, să existe pe piaţă cartofi noi, de pe câmpurile sătmărene. Cartofii plantaţi fără a fi protejaţi cu folie microporoasă, încă n-au răsărit, pământul nu are încă temperatura necesară răsăririi. Doar încălzirea vremii poate stimula răsărirea.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Cart