Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ANIMALE INTELIGENTE

CHINA: Un Corgi, ofițer de poliție in China

Un Corgi, ofițer de poliției din China
Dispozitivul de securitate din China nu este cunoscut pentru aspectul său „drăgălaș”, dar unul dintre cei mai îndrăgiți ofițeri de poliție din țară a devenit o senzație pe rețelele de socializare datorită acestui atribut.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fu Zai, un Corgi adorabil care a cucerit inimile utilizatorilor de internet, este un câine polițist de rezervă din Weifang, un oraș situat în provincia estică Shandong, conform CNN.

 

Fu Zai, cățelul Corgi, cunoscut și sub numele de „Băiatul norocos”, servește ca un câine polițist de rezervă în Weifang, un oraș din provincia Shandong din estul Chinei. Acest adorabil câine polițist și-a făcut debutul în cadrul unui eveniment public organizat de poliția din Weifang la începutul acestui an, conform informațiilor furnizate de media de stat. Rapid, a devenit un fenomen pe rețelele sociale. Un videoclip cu Fu Zai a fost vizualizat de peste 1,3 milioane de ori pe platforma chineză Weibo.

 

Fu Zai a început antrenamentul la vârsta de doar două luni și, la șase luni, a reușit să depășească mulți dintre colegii săi, conform informațiilor furnizate de media de stat. Pe contul oficial al lui Fu Zai de pe platforma chineză Douyin, echivalentul TikTok-ului, gestionat de poliția din Weifang, sunt prezentate și alte câini colegi. În videoclipuri, se pot vedea alți câini în timpul antrenamentelor, precum Coffee, un câine de urmă, și Dumpling, un câine specializat în detectarea explozivilor. Imaginile îl prezintă pe Fu Zai executând diferite exerciții, precum localizarea petardelor sub o mașină, dar și fiind înconjurat de fani în timpul plimbărilor sale. Un videoclip popular, cu peste 38.000 de aprecieri, arată o linie impresionantă de ciobănești germani, o rasă cunoscută pentru puterea și inteligența lor, care merg alături de antrenorii lor, mulți purtând botnițe. Fu Zai participă la antrenamente de două ori pe zi, învățând diverse aspecte ale dresajului, inclusiv detectarea explozivilor, urmărirea mirosurilor și multe altele.
„Adaptabilitatea lui puternică la mediu, indiferența, dorința lui de strânge lucruri și pasiunea pentru mâncare sunt deosebit de favorabile antrenamentului nostru”, a declarat Wang Yanan, șeful bazei de câini de poliție din Weifang, potrivit cotidianului de stat China Daily.

 

 

Picioarele lui scurte îi oferă un avantaj față de ceilalți câini polițiști, în căutările efectuate în spații înguste, se mai spune în articol. Fanii de pe rețelele de socializare glumesc spunând că faptul că Fu Zai a devenit viral pe internet, l-a transformat într-un „câine publicitar” – și au întrebat dacă alți câini l-ar hărțui pentru picioarele lui scurte. Un utilizator Douyin a scris: „Corgi pot fi polițiști în civil, atrag mai puțină atenție decât ciobanesc german”. Alții și-au exprimat invidia față de slujba guvernamentală comodă a lui Fu Zai, care este la mare căutare în China datorită salariului stabil și a beneficiilor generoase, adesea numită „castronul de orez de fier”. „Uită-te la Shandong! Chiar și un corgi a trecut examenul de funcționar public!” a exclamat un utilizator Weibo. Un alt utilizator Douyin a spus: „Are o slujbă… la departamentul Shandong… pe care eu nu am putut-o obține”, cu o serie de emoji-uri în lacrimi. Forțele de poliție ale țării variază de la departamente de securitate publică și patrule de cartier până la forțe de securitate de stat și paramilitare mai grele, precum și o agenție civilă de spionaj extrem de secretă.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Bărbat arestat pentru că a nenorocit un câine

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns