Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SCHIMBARE IMPORTANTĂ ÎN ASISTENȚĂ MEDICALĂ

Pacienții cu cancer neasigurați vor avea acces gratuit la servicii medicale începând cu 1 iulie

Pacienții cu cancer neasigurați vor avea acces gratuit la servicii medicale începând cu 1 iulie
Accesul gratuit la servicii pentru pacienții neasigurați va fi disponibil doar în cadrul Planului Național de Cancer și nu pentru toate tipurile de servicii medicale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Pacienții cu cancer care nu au asigurare de sănătate vor avea acces la servicii medicale gratuite începând cu data de 1 iulie, conform anunțului făcut de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Conform estimărilor recente guvernamentale, aproximativ 2 milioane de români nu au asigurare de sănătate, cifră care se situează printre cele mai mari din Uniunea Europeană. Deși legislația prevede că persoanele fără asigurare de sănătate au acces la un pachet minim de servicii, acestea nu beneficiază de restul serviciilor decontate pentru asigurați.

 

 

Președintele CNAS a afirmat că pacienții neasigurați cu cancer vor fi tratați de la 1 iulie cu servicii gratuite de prevenție, diagnostic și tratament, la fel ca persoanele asigurate. Conform datelor prezentate recent de CNAS, în Planul Național de Cancer sunt înregistrați 204.722 de pacienți.

 

 

Accesul persoanelor neasigurate la serviciile decontate prin Planul Național de Cancer reprezintă un progres semnificativ în comparație cu alte țări, conform declarațiilor președintelui CNAS. De la introducerea acestor schimbări, persoanele fără asigurare de sănătate beneficiază de servicii de asistență medicală primară oferite gratuit de medicii de familie începând cu anul 2022.

 

 

Noile reglementări propuse vor permite ca un pacient neasigurat care consultă un medic de familie și este identificat cu o suspiciune de cancer să fie trimis la investigații și apoi la un specialist oncolog pentru investigații de specialitate și diagnostic. Accesul gratuit la servicii pentru pacienții neasigurați va fi disponibil doar în cadrul Planului Național de Cancer și nu pentru toate tipurile de servicii medicale.

 

CITEȘTE ȘIPeste jumătate de milion de români sunt protejaţi de o asigurare voluntară de sănătate

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns